Pondelok 20. 05. 2024 06:21:06 | Meniny má Bernard

Plavci z Dolného Kubína majú za sebou ďalší hornoturčiansky akvatlon. Dosiahli významné umiestnenia

V nedeľu 5. mája 2024 sa konal už 14. ročník hornoturčianskeho akvatlonu. Aj tento rok sa na ňom ukázali tradiční účastníci z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín. Prezentovalo sa až 21 plavcov. Štrnásti z nich sa umiestnili do desiateho miesta.

Michal Szentivanyi|10. máj 2024|14:45:09

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Súvisiaci článok
20 rokov venovaných plávaniu. V Dolnom Kubíne sa uskutočnila prestížna súťaž
Čítajte viac >

Prvý májový víkend Turčianske Teplice hostili pretekárov na 14.ročníku hornoturčianskeho akvatlonu. O výsledkoch súťaže informovala Zuzana Katreniakova z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín. Už tradične na tomto podujatí, nechýbali ani plavci z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín. Až 21 plavcov si tentokrát vyskúšalo akvatlon – kombináciu plávania a behu, pričom 14ti skončili umiestnení do 10.miesta.

Svoju premiéru mala aj najmladšia pretekárka Mia Dubovská. Skončila na šiestom mieste. V kategórii Nádeje B štartovali aj ďalší nováčikovia. Ide o Jakuba Dubovského, ktorý sa umiestnil na 8. mieste a Marta Lešňovská ako desiata najrýchlejšia.

IMG-20240505-WA0000.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Najväčšiu časť pretekárov Mestský plavecký klub Dolný Kubín zatupovalo v kategórii jedenásť a desaťročných - Nádeje A. Miriam Lešňovská si svojím výkonom vybojovala zaslúžené druhé, strieborné miesto. Nikola Dubovská skončila na piatom mieste. Eliška Šišková cieľ dosiahla na šiestom mieste, no iba jedna z jej rovesníčok bola rýchlejšia.

IMG-20240505-WA0019.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Účastníčkou bola aj Natália Slosarčíková, ktorá finišovala ako ôsma. D'Angelovi Ondríkovi ušla medaila o 4 stotiny, ale zo svojich rovesníkov bol aj tak najrýchlejší.

Jakub Plešinský dobehol na šiestom mieste a jeho brat Miroslav Plešinský na ôsmom mieste. Na ôsmom mieste sa objavila taktiež Karolína Kvašňovská v kategórii mladší žiaci. Starších žiakov zo šiesteho miesta reprezentovala Daniela Ondríková.

IMG-20240505-WA0012.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

V dorasteneckej kategórii získal Mestský plavecký klub Dolný Kubín cenný strieborný kov vďaka pretekárke Linde Urbanovej, ktorá do cieľa prišla aj ako najrýchlejšia žena v celkovom poradí. Daniel Ondrík sa umiestnil ako štvrtý. A Sofia Legemzová prišla do cieľa ako siedma najrýchlejšia pretekárka.

IMG-20240505-WA0011.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín


Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína si z hornoturčianskeho akvatlonu odviezli päť pódiových umiestnení
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť