Streda 23. 10. 2024 16:36:00 | Meniny má Alojzia

Poďte zažiť jesennú mágiu: Prázdninový program v Kysuckom múzeu bude poriadne nabitý

Kysucké múzeum si pre všetkých zvedavcov pripravilo počas jesenných prázdnin bohatý program.

Radka Kostánová|23. október 2024|14:00:02

Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Čaká vás Rozprávková cesta aj večerná prehliadka Oravského hradu
Čítajte viac >

Jesenné prázdniny v Kysuckom múzeu

Miroslava Jančulová, vedúca správy Múzea kysuckej dediny, informovala v tlačovej správe, že deti sa môžu tešiť na prázdniny plné zábavy a poznania. Od stredy 30. októbra do nedele 3. novembra 2024 si v Múzeu kysuckej dediny môžu užiť pestrý program plný prekvapení.

Prvým z nich bude pátracia hra „Tajomstvo svetlonosa“. Deti sa podľa slov Jančulovej vydajú na dobrodružnú výpravu po skanzene, kde budú hľadať tajomné bytosti. V pokladni dostanú plánik s indíciami a po úspešnom vyriešení získajú za odmenu malú pozornosť. Okrem zábavy pri hľadaní sa aj čo to dozvedia o strige a Zmokovi, o Svetlonosovi, o More čo gniavila ľudí v spánku či Poludnici, čo kradla deti.

20241021_130226.jpg Zdroj: kysuckemuzeum.sk

„Dušičky patria k sviatkom, ktorých podoba sa v priebehu času zmenila. Čo však s nimi zostáva spojené dodnes, je sviečka. V piatok 1. novembra 2024 sa deti môžu tešiť na tvorivý workshop. Pod vedením našej lektorky si vytvoria originálnu sviečku, ktorá im bude pripomínať tento nezabudnuteľný deň,“ priblížila program Jančulová.

Potom hneď v sobotu 2. novembra 2024 sa návštevníci popri návšteve skanzenu či železničky môžu zúčastniť šarkaniády. Podľa dostupných informácií si treba priniesť svojho vlastnoručne vyrobeného alebo kúpeného šarkana a od 12:00 do 12:45 hodiny sa zaregistrovať. Následne od 13:00 hodiny začnú na lúke pri Základnom kameni voľné lety so šarkanmi a o 14:30 hodine bude žrebovanie tomboly.

po_Stopách_svetlonosa_plagat.jpg Zdroj: kysuckemuzeum.sk


Súvisiaci článok
Mesto na Kysuciach vyhlasuje súťaž o najkrajšiu tekvičku. Zapojiť môžete aj vaše deti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť