Pondelok 28. 10. 2024 19:14:16 | Meniny má Dobromila

Žilinská univerzita je opäť na prvom mieste: Študentom sa páči hlavne kvalita výučby a prístup učiteľov

Žilinská univerzita v Žiline dosiahla vynikajúci úspech v prieskume Hodnoť.to 2024. Škola získala 1. miesto v celkovom hodnotení študentov verejných vysokých škôl.

Radka Kostánová|24. október 2024|08:00:04

Zdroj: uniza.sk

Súvisiaci článok
UNIZA je medzi najlepšími. Vzdelávacia inštitúcia obsadila prvé miesto v uznávanom rebríčku
Čítajte viac >

Žilinská univerzita v Žiline získala 1. miesto v prieskume Hodnoť.to 2024. Zástupcovia univerzity informovali na webovej stránke, že UNIZA si odniesla úžasných 127,98 bodov zo 150. Bodovým hodnotením si udržala vedúcu pozíciu medzi slovenskými univerzitami.

V kategórii kvality výučby sa podľa slov zástupcov školy radí medzi najlepšie hodnotené spolu s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave a Katolíckou univerzitou v Ružomberku.

UNIZA ako najlepšia vysoká škola na Slovensku

Prieskum, ktorý hodnotil vysoké školy, sa podľa dostupných informácií konal od pondelka 29. apríla do nedele 9. júna 2024.

22102024_UNIZA-jesen.jpg Zdroj: uniza.sk

„Študenti odpovedali celkovo na 53 otázok, ktoré sa týkali kvality výučby, prístupu pedagógov, podmienok štúdia, získaných vedomostí a praktických zručností. Dotazník bol dostupný v piatich jazykových verziách: slovenskej, maďarskej, ukrajinskej, ruskej a anglickej,“ uviedlo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky.

Oslovená bola reprezentatívna vzorka 18 190 študentov, ale návratnosť prieskumu dosiahla 36 percent, čo predstavuje 6 504 študentov, ktorí sa do prieskumu zapojili prostredníctvom online dotazníka.

„Tento výsledok je potvrdením našich dlhodobých snáh zlepšovať kvalitu vzdelania a vytvárať pre študentov prostredie, ktoré im umožňuje naplno rozvíjať svoje schopnosti. Spätná väzba našich študentov je pre nás neoceniteľná a budeme naďalej pracovať na zlepšovaní oblastí, ktoré sú pre nich kľúčové," dodal Ján Čelko, rektor UNIZA.


Súvisiaci článok
UNIZA má dôvod na radosť. Ich pedagógovia sú finalistami významnej súťaže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť