Utorok 22. 10. 2024 20:43:52 | Meniny má Sergej

Krištáľové srdce si prevzalo 51 pracovníkov zariadení sociálnych služieb v Žilinskom kraji

Krištáľové srdce si v utorok 22. októbra v Slovenskom komornom divadle v Martine prevzalo 51 pracovníkov zariadení sociálnych služieb z rúk predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.

TASR|22. október 2024|18:00:22

Zdroj: zilinskazupa.sk

Súvisiaci článok
Budovy krajských inšpektorátov čakajú úsporné opatrenia. V Žiline odhadujú zákazku vo výške 540-tisíc eur
Čítajte viac >

Návrhy na ocenenia podávali riaditelia zariadení sociálnych služieb. Ocenených bolo 22 pracovníkov zo zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, 14 pracovníkov z neverejných zariadení sociálnych služieb a 13 pracovníkov obecných zariadení. Odovzdané boli aj dve špeciálne ocenenia," priblížila Lacová.

Jurinová vyzdvihla u ocenených nielen mimoriadne pracovné nasadenie a obetavosť, ale aj ľudský prístup pri starostlivosti o prijímateľov sociálnych služieb. „Práve vďaka ich vlastnostiam a nasadeniu môžeme spoločne pracovať na tom, aby bol Žilinský kraj tým najlepším miestom na život, pre našich seniorov či ľudí odkázaných na pomoc iných," uviedla Jurinová.

2024_10_22_Ocenovanie4.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

Doplnila, že najbližším zámerom kraja v oblasti sociálnej starostlivosti je rekonštrukcia objektu starej polikliniky v Bytči a presťahovanie zariadenia sociálnych služieb do nových a moderných priestorov z kaštieľa v Hrabovom.

V Žilinskom kraji je 75 poskytovateľov sociálnych služieb, pričom približne tretina z nich je v zriaďovateľskej pôsobnosti krajskej samosprávy. „Systematicky zlepšujeme podmienky pre pracovníkov v sociálnych zariadeniach v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Vytvárame pre nich aj prijímateľov sociálnych služieb príjemné, bezpečné priestory a pomáhame im v rozvíjaní ich schopností. Každoročne ide na poskytovanie sociálnych služieb v kraji vysoká suma, aj tento rok je to viac ako 42 miliónov eur," poznamenala riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu Žilinského samosprávneho kraja Iveta Ďurišová.

2024_10_22_Ocenovanie.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk

2024_10_22_Ocenovanie2.jpg Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina neeviduje žiadne výpovede lekárov a sestier
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť