Utorok 22. 10. 2024 15:33:08 | Meniny má Sergej

Budovy krajských inšpektorátov čakajú úsporné opatrenia. V Žiline odhadujú zákazku vo výške 540-tisíc eur

Slovenská inšpekcia životného prostredia chce znížiť energetickú náročnosť svojich inšpektorátov v Žiline, Košiciach a Banskej Bystrici. Na obstaranie preto vyhlásila tendre. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

TASR|22. október 2024|13:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Michal Svítok a freepik.com

Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš plánuje postaviť nové nájomné byty pre mladé rodiny: Projekt začne už na jeseň 2025
Čítajte viac >

Odhadovaná hodnota zákazky pre inšpektorát v Žiline je 544 557 eur bez DPH. Ide o budovu s troma podlažiami, podkrovím a suterénom. Podkrovie, prvé a druhé podlažie sú využívané prevažne ako administratívne priestory s kuchynkou a hygienickým zázemím. V suteréne sa nachádzajú skladové priestory, archív a technické miestnosti.

Zákazka na rekonštrukciu inšpektorátu v Košiciach by mala mať hodnotu 565 145 eur bez DPH. Budova má administratívnu časť s dvoma nadzemnými podlažiami a garážami. Ďalej Slovenská inšpekcia životného prostredia odhaduje opravu inšpektorátu v Banskej Bystrici na 376 908 eur bez DPH. „Objekt pozostáva z administratívnej časti so štyrmi nadzemnými podlažiami a dostavby s dvomi nadzemnými podlažiami," priblížila.

Predmetom zákaziek je obnova budov, predovšetkým zateplenie obvodového plášťa a strechy, výmena rozvodov elektroinštalácie, zhotovenie nového bleskozvodu, výmena osvetlenia či otvorových konštrukcií.


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica je neustále v pohybe: Ponúkla ďalší pohľad na rekonštrukciu priestorov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť