Utorok 22. 10. 2024 15:33:08 | Meniny má Sergej

Autobusovú zástavku vo Vrútkach zmodernizujú z eurofondov: Pribudne nové osvetlenie a informačné systémy

Autobusová zastávka Dopravného podniku mesta Martin pri vrútockej železničnej stanici prejde modernizáciou po dlhodobej kritike verejnosti kvôli nedostatočnému osvetleniu, zničeným komunikáciám a slabému úkrytu pred počasím. Práce začnú v stredu 23. októbra a priniesť by mali aj moderné informačné systémy.

Juliana Krčulová|22. október 2024|12:30:08

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com a vrutky.sk

Súvisiaci článok
Bez reklamného smogu. Žilinská radnica oznámila, že na týchto uliciach zmizli billboardy
Čítajte viac >

Vrútky zlepšujú autobusovú zastávku

Autobusová zastávka Dopravného podniku mesta Martin pri vrútockej železničnej stanici čelila dlhodobej kritike verejnosti kvôli nedostatočnému osvetleniu, zničeným komunikáciám a chodníku alebo slabému úkrytu pred počasím pod jedným prístreškom, ktorý zapožičalo Mesto Vrútky. Tieto oprávnené požiadavky cestujúcich začnú byť riešené modernizáciou zastávky, ktorú dopravný podnik plánuje odštartovať už v stredu 23. októbra. Na novej zastávke by mali pribudnúť aj moderné informačné systémy. Vrútocká samospráva o tom informovala na svojom webe.

„Z tohto dôvodu bude zastávka Vrútky, žel. stanica až do ukončenia prác presunutá pred križovatku ulíc Nábrežná a Sv. Cyrila a Metoda. Náhradné zastávky sa budú nachádzať približne 300 metrov (cca 4 min chôdze) od vchodu do staničnej budovy. Pri cestovaní na vlak si preto, prosím, vyhraďte dostatočnú časovú rezervu. Spoje do a zo ŽOS Vrútky budú premávať bez obmedzení,“ priblížili zástupcovia mesta.

i_7819584 (1).png Zdroj: vrutky.sk

Investícia bude podľa ich slov realizovaná s finančným príspevkom Európskej únie a príspevkom zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky, ktoré pokryjú náklady investície v sume 588 535 eur, teda do výšky 100% celkových oprávnených výdavkov za stavebné práce a do výšky 92% celkových oprávnených výdavkov na zabezpečenie tarifných, informačných a dispečerských systémov.

„Vlastné zdroje dopravného podniku činia vlastné zdroje 1 200 eur. O schválení tohto projektového zámeru jednomyseľne rozhodla Rada partnerstva Žilinského kraja dňa 24. septembra 2024. Región Turiec v nej zastupuje Mgr. Branislav Zacharides, primátor Vrútok. Mesto Vrútky zároveň poskytuje dopravnému podniku pri realizácii stavebných prác požadovanú súčinnosť, ktorá pozostáva zo schválenia náhradných autobusových zastávok po dobu rekonštrukcie tohto priestoru, poskytnutia parkoviska pred novou športovou halou pre dočasné parkovanie jeho autobusov, ako aj zo spolupráce pri informovaní verejnosti,“ doplnila vrútocká radnica.


Súvisiaci článok
Obcou s najlepšími podmienkami na život sú Gbeľany v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť