Streda 23. 10. 2024 11:55:17 | Meniny má Alojzia

Študenti skrášľujú mesto: Vo vnútrobloku na Vlčincoch pribudli nové trvalky

Študenti Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku sa opäť zapojili do skrášľovania mesta Žilina. V rámci spolupráce so samosprávou a Útvarom hlavného architekta vysadili nové trvalky vo vnútrobloku na sídlisku Vlčince, medzi ulicami Slovanská a Tulská.

Juliana Krčulová|19. október 2024|16:00:37

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina-gallery.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Pripisuje si ďalší dobrý skutok: Žilinská nemocnica odovzdala vyzbierané peniaze dvom silným rodinám
Čítajte viac >

Študenti vysadili nové trvalky vo vnútrobloku na Vlčincoch

Študenti Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku sa znovu aktívne podieľali na skrášľovaní mesta. V spolupráci s mestom Žilina a Útvarom hlavného architekta vysadili rôzne druhy trvaliek do betónových skruží vo vnútrobloku na sídlisku Vlčince, konkrétne medzi ulicami Slovanská a Tulská. Samospráva o tom informovala prostredníctvom svojho pravidelného periodika Aktuality z radnice.

„Vysadené rastliny prinesú do sídliska farebnosť a život, a to nielen počas aktuálneho obdobia, ale vďaka ich trvalému charakteru aj v nadchádzajúcich rokoch. V najbližších dňoch sa študenti ešte na miesto vrátia práce dokončiť. Rastliny zamulčujú a zabezpečia tak ich lepšiu ochranu pred vplyvmi počasia a podporia ich zdravý rast,“ informovala žilinská radnica.

Snímka.JPG Zdroj: zilina.sk

Výsadba bola podľa dostupných informácií realizovaná v rámci Memoranda o spolupráci, ktoré má za cieľ spájať vedu a prax pri projektoch týkajúcich sa mestskej zelene. Študenti tak dostávajú príležitosť oboznámiť sa s procesmi plánovania, realizácie a údržby v samospráve.


Súvisiaci článok
Martin zlepšuje športové podmienky: Na nový umelý trávnik išlo takmer 184-tisíc eur z mestského rozpočtu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť