Piatok 18. 10. 2024 12:10:59 | Meniny má Lukáš

Martin zlepšuje športové podmienky: Na nový umelý trávnik išlo takmer 184-tisíc eur z mestského rozpočtu

Martinská radnica odovzdala do užívania nový umelý trávnik na futbalovom ihrisku Základnej školy s materskou školou Hurbanova.

TASR|18. október 2024|08:30:01

Zdroj: martin.sk

Súvisiaci článok
Moderným novinkám sa nevyhýbajú: Žilinská nemocnica spustila nový spôsob vyplňovania dotazníkov
Čítajte viac >

Ako informovala hovorkyňa mesta Zuzana Jenigár, do rekonštrukcie pôvodného trávnika, ktorý dlhodobo nespĺňal štandardy kvality, investovalo mesto zo svojho rozpočtu takmer 184-tisíc eur.

Zhotoviteľ sa v priebehu 60 dní postaral o zemné práce, dodávku a montáž umelej trávy. „Nový športový povrch vytvorí lepšie herné podmienky pre futbalové tréningy a zápasy, zlepší celoročnú využiteľnosť ihriska bez ohľadu na poveternostné podmienky a zníži výdavky na údržbu,“ uviedla Jenigár.

Novy travnik Hurbanova, otvorenie (1).jpg Zdroj: martin.sk

Primátor Ján Danko pripomenul, že Základná škola s materskou školou Hurbanova je domovom martinského futbalového klubu Fomat. „Investície do vzdelávania a športu sa vždy vyplatia. Teším sa, že ako mesto sme mohli zabezpečiť nový umelý trávnik pre jednu z našich najväčších škôl, ktorú využijú nielen deti z tunajšej školy, ale aj kluby. Podpora pohybu a zdravého životného štýlu je rozhodne smer, ktorým sa naše mesto chce uberať aj v budúcnosti,“ zhodnotil Danko.

Športovisko bude spravovať Základná škola s materskou školou Hurbanova. Školu navštevuje 734 žiakov, medzi ktorými je 41 evidovaných športovcov na prvom stupni a 89 na druhom stupni. Riaditeľka školy plánuje športový areál v budúcnosti otvoriť aj pre verejnosť.


Súvisiaci článok
Žilinská radnica hľadá poskytovateľov mobilných aplikácií na úhradu krátkodobého parkovného
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť