Piatok 18. 10. 2024 10:18:37 | Meniny má Lukáš

Most v Porúbke sa dočká rekonštrukcie. Hodnota zákazky je 1,2 milióna eur

Most na ceste číslo I/64 v obci Porúbka v okrese Žilina plánuje Slovenská správa ciest budúci rok rekonštruovať.

TASR|12. október 2024|15:30:06

Ilustračné foto. Zdroj: zilina-gallery.sk

Súvisiaci článok
Už nikdy viac nezmeškajte vlak. Pri správnom načasovaní vám pomôže skvelá vychytávka (MAPA)
Čítajte viac >

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky potvrdila, že ešte v októbri tohto roka bude vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa, pričom predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur.

Nevyhnutnú rekonštrukciu mosta odložili pre prebiehajúcu sanáciu svahu nad cestou číslo I/18 v Strečnianskej úžine. „Most v Porúbke je hodnotený ako most v havarijnom stave, ale keďže sa musel stať súčasťou obchádzkovej trasy pri sanácii Strečnianskeho brala, bol podopretý tak, aby zvládal nápor dopravy, ktorá tadiaľto bola vedená," uviedla Lukáčová. Stavebné práce súvisiace s podopretím mosta pritom stáli takmer 215-tisíc eur.

Slovenská správa ciest podľa hovorkyne chce pristúpiť k rekonštrukčným prácam hneď na jar budúceho roka. „V najbližších týždňoch vyhlásime verejné obstarávanie na zhotoviteľa tohto mosta, predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur. Pôjde o celkovú rekonštrukciu mosta, takže most bude postavený akoby nanovo," poznamenala Lukáčová. Doplnila, že počas rekonštrukčných prác bude doprava vedená po jeho jednej polovici a striedavo riadená semaforom. „Ide o frekventovaný úsek a nebolo by pre dopravu vhodné, aby bola zastavená úplne," dodala hovorkyňa Slovenskej správy ciest.


Súvisiaci článok
Desivý incident v Žiline: Štvorročné dievča vypadlo z okna paneláka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť