Piatok 18. 10. 2024 09:00:09 | Meniny má Lukáš

Najsevernejší lesnícky náučný chodník na Slovensku prešiel veľkou obnovou

Viete, kde sa nachádza najsevernejšie položený lesnícky náučný chodník na Slovensku? Nedávno dokonca prešiel obnovou, ktorá zahŕňala opravu informačných panelov, nové zastávky a premostenia pre lepší a bezpečnejší pohyb návštevníkov.

Juliana Krčulová|13. október 2024|08:00:20

Zdroj: Koláž Žilina SP21/LESY Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Jesenné depresie číhajú na každú príležitosť. Striehnu častejšie na ženy, liečiť sa dá aj denným svetlom
Čítajte viac >

Najsevernejší náučný chodník na Slovensku v novom šate

Viete, kde sa nachádza najsevernejšie položený lesnícky náučný chodník na Slovensku? Ak ste si tipli Oravu, mali ste pravdu. Konkrétne v územnej pôsobnosti Lesnej správy Mútne, v masíve Pilsko. Táto náučná trasa, nazvaná podľa masívu, má okružnú dĺžku 4,7 kilometra a začína sa pri chate Randová.

Štátny podnik LESY Slovenskej republiky na sociálnej sieti informoval, že miestni lesníci nedávno investovali do obnovy niektorých častí tohto náučného chodníka. „Opravených bolo 6 rázsoch so strieškami, na ktorých sú umiestnené informačné panely náučnej trasy. Okrem toho pribudli aj 4 nové zastávky s informačnými tabuľami o miestnych prírodných špecifikách, napríklad o starom košatom buku, ktorý tu rastie už celé desaťročia,“ priblížili obnovu zástupcovia štátneho podniku.

Ďalej doplnili, že pre lepší a bezpečnejší pohyb návštevníkov lesníci vybudovali na chodníku Pilsko aj dve nové premostenia. Ak si turisti chcú počas výletu oddýchnuť, môžu tak urobiť na obnovenom „Odpočívadle pod Dudovou“, kde bola opravená strecha.


Súvisiaci článok
10 spôsobov, ako si túto jeseň zútulniť domácnosť: Inšpirujte sa a zažiarte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť