Piatok 18. 10. 2024 04:51:20 | Meniny má Lukáš

Podporte mladých jachtárov na Liptove: Vašou pomocou budú môcť jazdiť na bezpečnejších lodiach

Jachtársky športový klub na Liptovskej Mare sa už viac ako 20 rokov venuje hlavne deťom a mládeži, ktorá sa chce naučiť jazdiť na lodiach. Teraz im môžete pomôcť.

Radka Kostánová|13. október 2024|15:00:14

Zdroj: donio.sk

Súvisiaci článok
Mokraď v Čičmanoch uvíta pomocnú ruku. Ráta sa s vyhliadkovými mólami a ďalšími skrášľujúcimi prvkami
Čítajte viac >

Na platforme Donio.sk vznikla zbierka pre jachtárov v športovom klube YC Limar na Liptovskej Mare. Chceli by kúpiť dvojposádkové lode RS Feva. Zakladateľom zbierky je YACHT CLUB LIMAR – Ráztocká zátoka.

Jachtári z Liptovskej Mary reprezentujú Liptovský Mikuláš, Liptov, Žilinský kraj a aj celé Slovensko. Pre portál Donio.sk sa vyjadrili, že svojou usilovnosťou a tvrdou prácou pod vedením trénerov získavajú ich reprezentanti svoje miesto v športovom svete mladých jachtárov.

Práve preto sa rozhodli založiť zbierku, aby mohli podávať kvalitnejšie a bezpečnejšie výkony.

9df18d46-04ee-46fe-ae8b-988104fb7b21.jpg Zdroj: donio.sk

Na sezónu 2024 si pre pretekárov prenajali tri lode RS Feva od distribútora plachetníc RS Sailing Česko a Slovensko. Tieto lode RS Feva využívajú jachtári na tréningoch, sústredeniach a pri pretekaní v rámci celej Európy. Práve kúpou týchto dvojposádkových lodí by mohli motivovať mládežníkov zotrvať pri tomto krásnom športe a prilákať ďalších nadšencov do komunity jachtárov.

„Jazdenie na lodiach RS Feva je jednoduchšie a bezpečnejšie, sú teda vhodné aj pre mladších pretekárov a úplných začiatočníkov. Okrem radosti z jazdenia prinášajú aj učenie sa spolupráci, tímovému mysleniu, trpezlivosti, akčnosti, rozhodnosti a iným dôležitým hodnotám potrebným pre život,“ priblížili zástupcovia klubu na portáli Donio.sk.

f1d24e93-52ca-4a16-98b5-a10c7c9520e6.jpg Zdroj: donio.sk

Na čo budú peniaze použité?

Keď sa zbierku rozhodnete podporiť, prispejte tak na odkúpenie troch dvojposádkových plachetníc RS Feva, ktoré mladým pretekárom pomôžu pri získavaní skúseností z plachtenia a plynule ich posunú do náročnejších lodných tried.

Cena jednej ojazdenej staršej lode je 5-tisíc eur. Na odkúpenie troch starších lodí potrebujeme 15-tisíc eur. V prípade získania vyššieho príspevku by sme financie využili na kúpu ďalších lodí do klubu pre našich mladých športovcov,“ dodali jachtári.

Pomôcť tejto zbierke môžete aj vy cez tento odkaz.


Súvisiaci článok
Tunel s pandou a opičia dráha: Liptovský Mikuláš modernizuje detské ihriská
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť