Štvrtok 17. 10. 2024 23:04:31 | Meniny má Hedviga

September v pôrodniciach Žilinského kraja: Koľko rozkošných drobčekov sa vypýtalo na svet?

Štatistiky z pôrodníc sú veľmi obľúbenou témou. Tentokrát vám prinášame sumarizáciu mesiaca september v pôrodniciach Žiliny, Ružomberka a Martina. Tipnete si, koľko detičiek sa narodilo?

Radka Kostánová|9. október 2024|13:30:43

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
45 rokov verná žilinskej nemocnici: Do dôchodku odchádza ďalšia výnimočná žena
Čítajte viac >

Poďte sa pozrieť na to, koľko bábätiek sa narodilo v mesiaci september v pôrodniciach Žiliny, Ružomberka a Martina.

Žilinská štatistika

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina informovala na sociálnej sieti, že za mesiac september sa v pôrodnici narodilo rovných 100 detičiek. Čo je ešte viac zaujímavé je to, že „súboj“ pohlaví bol vyrovnaný a narodilo sa 50 dievčat a 50 chlapcov.

„Najrušnejšími dňami boli až tri dátumy. Streda 18., piatok 27. a sobota 28. september. Za 24 hodín sa v našej pôrodnici narodilo 6 bábätiek, doplnila informáciu nemocnica.

Najmladšia mamička mala 16 rokov, najstaršia mamička zase 40 rokov. Najmenšie bábätko za september bol Ismail s váhou 1 480 gramov a na druhej strane najväčšie bábätko bol Marian s váhou 4 910 gramov.

  • Najčastejšie mená boli: Eliška, Emma, Michaela, Samuel, Lucas, Oliver.
  • Netradičné mená boli: Anya, Dorian.

Ružomberská štatistika

Na novorodeneckom oddelení v Ružomberku privítali počas septembra 33 detí. Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok priblížila na sociálnej sieti, že počas deviateho mesiaca v roku sa narodilo 17 chlapcov a 16 dievčat.

„Milí čerství rodičia. Gratulujeme k Vášmu novému drobčekovi! Nech je Váš domov plný lásky a smiechu. Vaša rodina sa rozrástla síce o dve malé stopy, no očakávajte, že odteraz bude Vaša láska rásť extrémnou rýchlosťou. A aj keď Vás čaká obdobie dlhých nocí, každá sekunda bude stáť za to," popriala nemocnica v príspevku.

Martinská štatistika

Zuzana Nepelová, vedúca pôrodná asistentka z Gynekologicko-pôrodníckej kliniky v Martine, informovala našu redakciu o tom, že za mesiac september sa v pôrodnici narodilo 83 detí. Z celkového počtu bábätiek bolo 5 párov dvojičiek. Pomer dievčat ku chlapcom bol tiež veľmi tesný, a to 43 dievčatiek a 40 chlapcov.

  • Netradičné mená v martinskej pôrodnici boli: Dalia, Antónia, Elisa, Amanda, Scarlett, Noemi Emily, Ernest, Christopher, Sajmon Dominik, Kai.

Súvisiaci článok
August a narodené bábätká: Prvenstvo držali roztomilé dievčatká
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť