Piatok 18. 10. 2024 13:28:35 | Meniny má Lukáš

Kontraband a takmer trojmiliónová škoda. Finančná správa odhalila na Orave tony sušeného tabaku

Viac ako 20 ton nelegálneho sušeného tabaku zabavili príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy v kamióne a skladovacej hale v obci Oravská Jasenica. Škoda na spotrebnej dani dosahuje 2 857 000 eur.

TASR|8. október 2024|16:29:52

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Marko Erd a Facebook/Finančná správa

Súvisiaci článok
Na Liptove odhalili nelegálnu výrobňu cigariet. Príslušníci finančnej správy zachránili 2 milióny eur pre štátny rozpočet
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej repbuliky o tom v utorok 8. októbra informoval hovorca Finančnej správy Daniel Súkup.

Akciu „Distribútor" pripravili v spolupráci s kolegami z Poľska. Zastavili v rámci nej kamión, ktorý bol celý naložený škatuľami plnými sušeného tabaku. Následne robili prehliadku skladovacej haly, v ktorej našli naložené ďalšie škatule. „Celkovo bolo v rámci akcie zaistených 114 škatúľ naplnených sušeným tabakom o celkovej hmotnosti 20 554 kilogramov," vyčíslil Súkup.

Screen Shot 10-08-24 at 04.09 PM 001.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Marko Erd

Zadržali tiež dvoch mužov poľskej národnosti, jeden z nich kládol pri zadržiavaní aktívny odpor. Príslušníci museli použiť donucovacie prostriedky ako hmaty, chvaty, údery a varovné výstrely. Následnou lustráciou zistili, že ide o nebezpečnú osobu. „Muž bol viackrát hľadaný na národnej úrovni a v minulosti bol v Poľsku odsúdený za viacero trestných činov," priblížil hovorca.

„Keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu skrátenia dane a poistného, vyšetrovateľ Finančnej správy zadržaným osobám vzniesol obvinenie a vzali ich do väzby. V prípade preukázania podozrení a dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody v rozsahu tri až desať rokov," uzavrel Súkup.


Súvisiaci článok
Finančná správa zaistila v poľskej dodávke na Kysuciach viac ako dva milióny cigariet
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť