Piatok 27. 09. 2024 15:20:07 | Meniny má Cyprián

Finančná správa zaistila v poľskej dodávke na Kysuciach viac ako dva milióny cigariet

Príslušníci finančnej správy v rámci akcie s krycím názvom JUH zaistili v pondelok 23. septembra v Krásne nad Kysucou viac ako dva milióny cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou.

TASR|27. september 2024|11:33:17

Ilustračné foto. Zdroj: financnasprava.sk

Súvisiaci článok
Žilinskí colníci zaistili tabakové výrobky po dátume spotreby. Podnikateľom hrozí sankcia
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval hovorca Finančnej správy Daniel Súkup. Tabakové výrobky zaistili príslušníci Finančnej správy v dodávke s poľským evidenčným číslom.

„Na základe predbežných súhlasov prokurátora Okresnej prokuratúry Čadca a sudcu pre prípravné konanie bola vykonaná prehliadka dodávky. Pri prehliadke boli zaistené cigarety v celkovom množstve 2 248 000 kusov. Všetky boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou," priblížil Súkup.

Na mieste činu bol zaistený a následne zadržaný muž vo veku 54 rokov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode. „Uvedeným konaním, s úmyslom zadovážiť si neoprávnený majetkový prospech, vznikol Slovenskej republike finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v celkovej výške minimálne 334 648,52 eura," uviedol hovorca Finančnej správy. Doplnil, že po dokončení prehliadky a zabezpečení dôkazov bolo povereným pracovníkom Finančnej správy začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie uvedenej osobe z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.


Súvisiaci článok
Kontroly na kúpaliskách, jarmokoch či festivaloch: Finančná správa odhalila porušenia pri evidovaní tržieb
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť