Štvrtok 17. 10. 2024 23:50:08 | Meniny má Hedviga

Bezpečnosť bábätiek na Liptove môže byť aj vo vašich rukách. Pomôžete nemocnici k zisku kardiotokografu?

Ak sa po pôrode vyskytnú s novorodencom komplikácie, sú to práve ľudia, ktorí dozerajú na životné funkcie bábätka. Kde však zlyhá, či nepostačuje ľudský faktor, nastupuje technika. Práve pre tento prípad sa v liptovskej nemocnici pokúšajú o zisk drahého zariadenia.

Michal Szentivanyi|9. október 2024|08:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a donio.sk

Súvisiaci článok
45 rokov verná žilinskej nemocnici: Do dôchodku odchádza ďalšia výnimočná žena
Čítajte viac >

Zbierka na zariadenia sa rozbehla na platforme donio.sk a jej zadávateľom je konateľská spoločnosť LOVERA, s.r.o., za ktorou stojí advokátka Karin Krajčí. Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši sa aj takýmto spôsobom snaží o zlepšenie služieb budúcim mamičkám.

„Na oddelení mi bolo vysvetlené, že pôrodnica sa snaží inovovať staré postupy pri pôrodoch a za týmto účelom by potrebovali zabezpečiť kúpu prístroja, na ktorý nemajú dostatok finančných prostriedkov. Po získaní cenovej kalkulácie som pochopila, že uvedený prístroj z dôvodu finančnej náročnosti sama zakúpiť nemôžem, a preto som sa rozhodla vytvoriť túto výzvu," vysvetlila svoje konanie Krajčí.

Technika, ktorá pomáha

Prístroj podľa odborníkov z nemocnice meria a vysiela pohyby a srdcovú frekvenciu plodu, aktivitu maternice a EKG plodu alebo matky, takže lekár vie, ako sa matke a dieťaťu darí, keď sú v pohybe.

94eca56d-4f89-481f-8d7e-ed8dd4e359a4_1200x1200.jpg Prístroj Avalon FM30. Zdroj: donio.sk

Ide o prístroj Avalon FM30, ktorý nepretržite poskytuje dôležité informácie monitorom plodu. „Zakúpením prístroja pomôžeme všetkým mamičkám, ktoré sa chystajú absolvovať pôrod a nechcú byť v tomto okamihu obmedzované na svojom pohybe, zároveň však nebudú ohrozovať plod, respektíve svoje zdravie," vysvetlila Krajčí vo výzve.

383dd612-05d4-4281-914c-b7bd7955cf58_1600x1000.jpg Zdroj: donio.sk

Pomôcť tejto zbierke môžete aj vy cez tento odkaz. Do týchto dní sa podarilo vyzbierať takmer polovicu celkovej sumy, za čo je celá nemocnica veľmi vďačná.


Súvisiaci článok
VIDEO: Stavba novej nemocnice v Martine napreduje. Pozrite si najnovšie zábery
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť