Piatok 18. 10. 2024 08:56:19 | Meniny má Lukáš

3 recepty na lahodné tekvicové dezerty: Týmto sa jednoducho nedá odolať

Milujete jeseň a neviete si deň predstaviť bez sladkého koláčika? Potom ste na správnom mieste. Vybrali sme pre vás 3 tekvicové recepty, ktoré by ste si mali tento rok upiecť.

Radka Kostánová|13. október 2024|13:00:19

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Nenechajte si ujsť čarovný večer plný svetlonosov a zábavy v Château Gbeľany
Čítajte viac >

Tekvicové recepty a dezerty nemusí mať každý rád, no aspoň raz za život by ich mal ochutnať. Jeseň a tekvica sú totiž nerozlučná dvojka, ktorá k sebe dokonale ladí. Poďte si pozrieť, čo by ste si mohli upiecť.

Pumpkin pie

Pumpkin pie je dezertný koláč s pikantnou tekvicovou pudingovou náplňou, ktorý je známy najmä v Amerike, ale jeseň bez neho nie je jeseň. Tekvicový koláč je symbolom času zberu tekvice a zvyčajne sa pečie len na jeseň a začiatkom zimy. Kedy je tekvice dostatok.

Tekvicové škoricové hniezda

Škoricové osie hniezda sú klasika zase na jeseň v našich končinách. Lahodné a nadýchané kysnuté cesto, jemná škoricová náplň a smotanová poleva je presne to pravé, čo potrebujete v dlhých zimných dňoch. Keď do cesta pridáte tekvicové pyré, máte skvelý jesenný koláč, ktorý prevonia celý byt.

Bábovka v tvare tekvice

Klasickú bábovku už určite poznáte. Pečie sa v rôznych kútoch Slovenska, no na jeseň je dobré ju ozvláštniť. Ak ste to ešte nerobili, vyskúšajte si upiecť tekvicovú bábovku v tvare tekvice. Hodí sa na rôzne jesenné oslavy, ale ulahodí aj pri nedeľnej poobednej káve. V nasledujúcich videách si môžete pozrieť dve verzie. Jednu verziu na mini koláčiky a jednu verziu na veľkú tekvicu.


Súvisiaci článok
Pripravte sa na jeseň: Tri outfity, ktoré vás zahrejú a budú vyzerať skvele
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť