Piatok 18. 10. 2024 11:18:43 | Meniny má Lukáš

Ukončite stresujúce čakanie na prípadnú pokutu. Štát ponúka možnosť, ako si sankciu overiť okamžite

Moderné technológie sa posúvajú neustále vpred. To isté platí aj v prípade sankcionovaní priestupkov zo strany štátnych orgánov. Tie už dnes používajú oveľa diskrétnejšie spôsoby, ako zmerať nedisciplinovaných motoristov. Takéto pokutové „pozdravy" môžu vodiči dostať až o niekoľko dní neskôr bez toho, aby o tom vedeli. Avšak, ak máte tušenie, že ste mohli „prešvihnúť" rýchlosť, či spôsobiť inú záležitosť, overenie sankcie si môžete zistiť aj okamžite.

Michal Szentivanyi|8. október 2024|10:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com a TASR

Súvisiaci článok
Ministerstvo vyvrátilo zmeny v označovaní zimných pneumatík: M+S stále platí
Čítajte viac >

Na overenie slúži štátny portál slovensko.sk, kde vám postačí len moderný občiansky preukaz s čipom a čítačka, do ktorej ho vložíte. Takúto čítačku si viete zaobstarať buď v štátnych inštitúciách alebo v certifikovaných e-shopoch s elektronikou. Na opodstatnenosť funkcionality tohto webu upozornil portál topspeed.sk.

Screen Shot 10-07-24 at 09.08 AM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Dni stresu a čakania alebo okamžité informácie

Celý význam spočíva v tom, že ak máte tušenie, že ste urobili za volantom priestupok a že ste boli pri tom zaznamenaní, no nechcete niekoľko dní v strese čakať na informovanie o pokute, môžete sa o takomto zázname dozvedieť už v predstihu. Prihlásením sa na spomínanom štátnom registri by ste sa mali ihneď dozvedieť, či vás radar pri nepovolenom konaní za volantom nasnímal, alebo nie. Tento register sa oficiálne nazýva „Informovanie o priestupkoch občana v gescii Ministerstva vnútra Slovenskej republiky".

Jeho výhodou je, že je bez poplatkov a na webe nájdete nielen samotný prehľad priestupkov, ale viete si skontrolovať aj trovy konania či pohľadávky. Databáza je dopĺňaná priebežne.


Súvisiaci článok
Vodiči, majte sa na pozore. Štát označil rizikové a pokutované úseky, radary môžu prekvapiť aj vás (MAPA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť