Nedeľa 06. 10. 2024 16:27:37 | Meniny má Natália

V Liptovskej Kokave si za starostu zvolili Fronka, v Prosieku Hentzelovú

Obec Liptovská Kokava by mal poviesť dispečer Radovan Fronko, v Prosieku si v sobotných 5. októbra doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy obcí obyvatelia zvolili do funkcie starostu Lenku Hentzelovú. Vyplýva to z informácií od samospráv obcí.

TASR|6. október 2024|12:30:18

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Lodno si bude voliť nové vedenie obce. Funkčné obdobie bývalej starostky skrátil alkoholový incident
Čítajte viac >

O starostovskú funkciu sa v Liptovskej Kokave uchádzali traja kandidáti. Fronko, ktorého si obyvatelia zvolili za starostu, získal 232 hlasov. Na voľbách, ktoré boli podľa obecného úradu pokojné a bez problémov, sa zúčastnilo 378 zo 754 oprávnených voličov.

Nového starostu si v obci volili po tom, čo sa predchádzajúci štatutár vzdal svojej funkcie. Zastupujúca starostka v Prosieku Hentzelová získala v doplňujúcich voľbách podľa zápisnice, ktorú obec uverejnila na svojom webe, od obyvateľov 76 platných hlasov, jej protikandidátka - podnikateľka Andrea Šubová 52 hlasov.

Na voľbách sa v obci zúčastnilo 130 zo 186 oprávnených voličov, ktorí odovzdali 128 platných hlasov. Nového starostu si v Prosieku volili po tom, čo sa predchádzajúci starosta vzdal svojej funkcie deň pred konaním referenda o jeho odvolaní z funkcie, ktoré iniciovali obyvatelia prostredníctvom petície.


Súvisiaci článok
Mesto ukončuje kapitolu mnohých sporov ohľadom skeletu na Karpatskej ulici. Rozhodlo hlasovanie poslancov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť