Sobota 05. 10. 2024 14:21:58 | Meniny má Viera

Remeselníci, hláste sa: Mesto Liptovský Mikuláš hľadá a ocení talentovaných ľudí vo svojom odbore

Mesto Liptovský Mikuláš hľadá majstrov remesla. Radniční ich chcú oceniť pri príležitosti Roku remesla. Môžu to byť zamestnanci výrobných podnikov alebo pracovníci v oblasti služieb či predaja na území mesta s minimálne päťročnou praxou.

TASR|5. október 2024|10:31:42

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Súvisiaci článok
Na Liptove odhalili nelegálnu výrobňu cigariet. Príslušníci finančnej správy zachránili 2 milióny eur pre štátny rozpočet
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom v piatok 4. októbra informovala Romana Nemcová z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš. „Remeslo chápeme v širšom zmysle, nepredstavujeme si len tradičnú výrobu produktov. Môžu to byť ľudia, ktorí za pásom kontrolujú súčiastky alebo sa v salónoch starajú o vizáž druhých. Jednoducho ktokoľvek, kto svoju prácu vykonáva poctivo a precízne," vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Majster remesla musí byť odborník, ktorý ku svojej práci pristupuje zodpovedne a svoje zručnosti a vedomosti vie odovzdať druhým. Nominovať na ocenenie ho môžu firmy, ale aj bežní obyvatelia, a to prostredníctvom online formulára na internetovej stránke mesta do konca októbra. Nominovať osobu môžu buď vo výrobe, v službách alebo predaji.

Screen Shot 10-04-24 at 11.21 AM.JPG Zdroj: mikulas.sk

O víťazoch rozhodne odborná komisia a ocení ich primátor počas slávnostného otvorenia Mikulášskeho jarmoku.


Súvisiaci článok
Nová posila pre Liptákov: Získali skúseného útočníka Romana Žitného
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť