Sobota 05. 10. 2024 12:22:33 | Meniny má Viera

Vývoj kysuckej cyklotrasy zaznamenal ďalší posun. Na programe dňa sú majetkovo-právne vysporiadania

Obyvatelia Kysuckého Nového Mesta sa každým dňom približujú k realizácii cyklotrasy. Približne 17-kilometrová trať sa bude tiahnuť viacerými územiami, pričom sa bude napájať aj na časť úseku v Žiline. Realizačné plány momentálne rátajú s majetkovo-právnymi usporiadaniami pozemkov a v pláne sú aj ďalšie potrebné kroky.

Michal Szentivanyi|3. október 2024|12:00:15

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinský turistický kraj

Súvisiaci článok
V Bzinách otvorili oddychovú zónu: Turisti sa môžu tešiť na nové miesto na relax, investícia stála 13 540 eur
Čítajte viac >

O novinkách a posunoch vo výstavbe informovala Romana Marčanová v októborovom vydaní Zvestí Kysuckého Nového Mesta. Kľúčovým dňom tu je streda 25. septembra. Vtedy sa uskutočnilo Valné zhromaždenie združenia Kysucká cyklotrasa. To združuje zástupcov mesta Žilina, obcí Rudinka, Rudina, mesta Kysucké Nové Mesto, obcí Kysucký Lieskovec, Ochodnica a Dunajov. Prítomní na ňom boli aj zástupcovia zo župy.

Primátor spresnil, v akom štádiu je projekt

„Sme vo fáze majetkovo-právneho vysporiadania sa so štátnymi subjektami. Som veľmi vďačný za tento prístup, cyklotrasu si obyvatelia celého regiónu žiadajú a som rád, že si to uvedomuje aj väčšina urbariátov,“ informoval Zvesti Kysuckého Nového Mesta primátor mesta Marián Mihalda.

443718198_1238086100897317_2408788737430177023_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinský turistický kraj

Čo bude ďalej?

Mestské médium sa zaujímalo aj o nasledujúce dianie. Nateraz je podľa ich záverov potrebné vyriešiť majetkovo-právne vysporiadanie s ďalšími subjektami. Ide o Urbariát – pozemkové spoločenstvo v Kysuckom Novom Meste, Pozemkové spoločenstvo v Oškerde a Poľnohospodárske obchodné družstvo v Radoli. Títo účastníci boli na poslednom stretnutí informovaní o plánoch ohľadom výstavby cyklotrasy.

Geometrické plány a dendrologický prieskum sú momentálne v ďalšom rozvrhu príprav. Prvý úsek, ktorý sa bude stavať, bude od futbalového ihriska Rudina po koniec zastavaného územia mesta na Sládkovičovu ulicu.

„Cyklotrasa bude mať približne 17 kilometrov a bude sa napájať na cyklotrasu v Žiline v časti Budatín, viesť bude cez obec Rudinka a Rudina do Kysuckého Nového Mesta a odtiaľ do obce Ochodnica a napojí sa na existujúcu cyklotrasu v obci Dunajov," doplnila Marčanová.


Súvisiaci článok
Počet usmrtení cyklistov pri nehodách klesá, no riziká pretrvávajú
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť