Sobota 05. 10. 2024 12:29:29 | Meniny má Viera

Októbrové nasadenie polície. Posvietia si na vodičov Žilinského kraja, pozor by si mali dať milovníci alkoholu

Stále vysoký počet nehôd a aj riziká, ktoré spôsobuje alkohol za volantom, sú problémy, ktoré trápia policajný zbor už roky. Ani Žilinský kraj v tomto segmente, žiaľ, nie je výnimkou. Aj preto príslušníci štátnych orgánov v mesiaci október rozbiehajú rozsiahlu akciu.

Michal Szentivanyi|3. október 2024|10:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Oheň zničil rodinný dom a drevenicu v Krásne nad Kysucou: Škodu vyčíslili na 150-tisíc eur
Čítajte viac >

O začiatku akcie informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Daniela Kocková. Podľa policajných orgánov sa všetko deje v záujme pozitívneho ovplyvňovania cestnej premávky s cieľom zníženia počtu dopravných nehôd. V mesiaci október tak bude cesty kraja kontrolovať podstatne viac policajtov.

„V pondelok 7. októbra 2024 v skorých ranných hodinách prebehne na celom území celokrajská osobitná kontrola zameraná na zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel," uviedla Kocková.

Screen Shot 10-02-24 at 01.41 PM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Zamerajú sa na konkrétne úseky

Do opatrení budú zapojení príslušníci služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície Policajného zboru. Policajti budú vykonávať kontroly na miestach a v časoch, kde dochádza podľa analýz dopravno-bezpečnostnej situácie k dopravným nehodám s následkom na živote a zdraví. „Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd," doplnila hovorkyňa Kocková.

Screen Shot 10-02-24 at 01.44 PM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

„Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," uzavrela hovorkyňa žilinskej polície.


Súvisiaci článok
Lodno si bude voliť nové vedenie obce. Funkčné obdobie bývalej starostky skrátil alkoholový incident
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť