Sobota 05. 10. 2024 11:46:33 | Meniny má Viera

Kysucké Nové Mesto má nové športovisko: Nadácia KIA prispela sumou 40-tisíc eur

Kysucké Nové Mesto sa môže pochváliť novým workoutovým a basketbalovým ihriskom, ktoré bolo slávnostne otvorené vo štvrtok 26. septembra. Projekt, podporený Nadáciou KIA sumou 40-tisíc eur, prináša moderné športové možnosti pre širokú verejnosť vrátane ľudí so zdravotným znevýhodnením.

Juliana Krčulová|2. október 2024|13:00:07

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Marián Mihalda

Súvisiaci článok
Už aj v žilinskej nemocnici sa môžete dať zaočkovať novou vakcínou proti koronavírusu
Čítajte viac >

Nové športové možnosti pre verejnosť v Kysuckom Novom Meste

Vo štvrtok 26. septembra bolo v Kysuckom Novom Meste, na Ulici Clementisovej, slávnostne otvorené nové workoutové ihrisko pre verejnosť. Októbrové vydanie Zvestí Kysuckého Nového Mesta priblížilo, že otvorenie prebehlo za účasti vedenia mesta a zástupkyne Nadácie KIA, ktorá poskytla finančný príspevok vo výške 40-tisíc eur z dotačnej výzvy „Inšpirácia pohybom 2024“. Tieto prostriedky boli podľa dostupných informácií použité na výstavbu workoutového a basketbalového ihriska.

460567085_1080315940765261_6567351046981241605_n.jpg Zdroj: Facebook/Marián Mihalda

„Boli odstránené staré športové prvky, vyrovnal sa terén, spevnili plochy. Do verejného priestoru boli osadené nové workoutové zostavy, ktoré sú vhodné pre športovanie aj pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Súčasťou je aj zrekonštruované basketbalové ihrisko, kde bola vybudovaná nová moderná športová plocha, osadené výškovo nastaviteľné basketbalové koše,“ konkretizoval primátor mesta, Marián Mihalda.

Radnica týmto projektom podporila rozvoj občianskej vybavenosti a ponúka možnosti športového vyžitia pre deti, mládež, ľudí so zdravotným znevýhodnením, ale aj pre širokú verejnosť. „Cieľom mesta bolo vytvoriť inkluzívne prostredie, ktoré sa nám za pomoci Nadácie KIA podarilo. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme! Celé športovisko sa teší veľkej obľube verejnosti,“ priblížili kompetentní z kysuckej radnice.


Súvisiaci článok
Mestskí policajti riešili dôležité udalosti: Muž s krvavou hlavou aj bitka v podniku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť