Sobota 05. 10. 2024 15:56:53 | Meniny má Viera

Polícia naďalej vyšetruje okolnosti útoku na poslanca Ľuptáka

Polícia naďalej vyšetruje okolnosti útoku na poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Ľuptáka.

TASR|1. október 2024|13:00:18

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Obvinili muža, ktorý fyzicky napadol poslanca Ľuptáka
Čítajte viac >

Vyplýva to z vyjadrenia žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Daniely Kockovej, ktoré v utorok 1. októbra poskytla pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky.

„Vo veci poškodeného poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Pavla Ľuptáka sa čakalo na znalecký posudok z odboru zdravotníctva v súvislosti so zraneniami poškodeného," uviedla Kocková. V súčasnosti je podľa nej potrebné vykonať preštudovanie spisového materiálu. „Pokiaľ nebudú návrhy na doplnenie vyšetrovania, vyšetrovateľ podá Okresnej prokuratúre v Martine návrh na podanie obžaloby," doplnila.

K napadnutiu poslanca došlo vo štvrtok 18. júla. Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s útokom obvinil 36-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. „Obvinený vnikol na pozemok rodinného domu v katastrálnom území Turčianskych Teplíc, kde sa správal agresívne. Napriek výzvam odmietol opustiť pozemok a následne poslanca napadol. Poslanec utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," uviedla pred časom polícia.


Súvisiaci článok
Nezodpovednosť za volantom stúpa: Krajská polícia odhalila 29 opitých vodičov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť