Sobota 05. 10. 2024 12:10:49 | Meniny má Viera

Univerzita tretieho veku UNIZA privíta v novom akademickom roku 750 študentov

Riaditeľka Ústavu celoživotného vzdelávania UNIZA Lucia Hrebeňárová pripomenula, že žilinská Univerzita tretieho veku pôsobí vo vzdelávacom systéme už takmer 30 rokov.

TASR|29. september 2024|19:01:19

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Žilinská univerzita v Žiline

Súvisiaci článok
SPolupracujeme #20: Hľadáte zamestnanie alebo ponúkate prácu? Poďme spoločne vytvoriť viac príležitostí pre všetkých
Čítajte viac >

Univerzitu tretieho veku Žilinskej univerzity v Žiline bude v akademickom roku 2024/2025 navštevovať 750 študentov jednoročných, dvojročných a trojročných programov. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA sa im bude venovať 120 lektorov a lektoriek v 22 vzdelávacích programoch.

Doplnila, že okrem sídla v Žiline sa budú seniori vzdelávať aj v štyroch pobočkách. K pobočke s osemročnou históriou v Čadci pribudli novootvorené pobočky v Martine, Rajci a Námestove. „Bonusmi k vzdelávaniu sú cyklus popularizačných prednášok Cesty poznávania, časopis Schody, študijná príručka, medzigeneračné vzdelávanie, dobrovoľníctvo vo vzdelávaní, vzdelávanie v zahraničí, podcasty na platforme PodBean a audioformáty na Frekvenciách Univerzity tretieho veku,“ uviedla Valentovičová.

20092024_TS-otvorenie-akademickeho-roka-2024-2025-univerzity-tretieho-veku-uniza-03 (1).jpg Zdroj: uniza.sk

Riaditeľka Ústavu celoživotného vzdelávania Žilinskej univerzity v Žiline Lucia Hrebeňárová pripomenula, že žilinská Univerzita tretieho veku pôsobí vo vzdelávacom systéme už takmer 30 rokov. „Vytvára miesto na aktívny a naplnený život ľudí v staršom veku. Našou snahou je okrem neustáleho zdôrazňovania zmysluplnosti seniorského vzdelávania prinášať spoločne s našimi študentmi do spoločnosti dialóg, úctu a búrať bariéry či predsudky aj medzi generáciami,“ dodala Hrebeňárová.


Súvisiaci článok
Spoločnosť priateľov múzea liptovskej dediny oslavuje 30 rokov: Skanzenu darovali vzácny organ z roku 1904
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť