Sobota 05. 10. 2024 11:28:45 | Meniny má Viera

Polícia odhalila odosielateľa výhražného emailu automobilke KIA

Polícia v Žiline vypátrala a obvinila 23-ročného muža z okresu Martin za zaslanie výhražného emailu automobilke KIA v Tepličke nad Váhom. Po prijatí oznámenia vykonali policajné zložky pyrotechnickú prehliadku objektu, počas ktorej evakuovali približne 1 300 osôb. Mužovi hrozí trest odňatia slobody na 2 až 8 rokov.

Juliana Krčulová|29. september 2024|12:30:10

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dávajte si pozor, kde nakupujete. Štát vystríha pred týmito e-shopmi, nedodržujú zákonné povinnosti
Čítajte viac >

Výhražný email spôsobil evakuáciu 1 300 osôb v Tepličke nad Váhom

Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru, vypátrali a stotožnili odosielateľa výhražného emailu adresovaného automobilke KIA v Tepličke nad Váhom.

Daniela Kocková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, v tlačovej správe informovala, že vyšetrovateľ obvinil 23-ročného muža z okresu Martin zo zločinu šírenia poplašnej správy. Vyšetrovanie ukázalo, že v utorok 24. septembra mladý muž zaslal na emailovú adresu strategického podniku v okrese Žilina výhražný email, v ktorom tvrdil, že v areáli sa nachádza bomba.

461104704_831224165847175_59869928872445339_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

„Po prijatí oznámenia boli na miesto okamžite vyslané policajné zložky, ktoré vykonali pyrotechnickú prehliadku celého objektu s negatívnym výsledkom. Počas prehliadky bolo evakuovaných približne 1 300 osôb. Zastavením výroby a postupným obnovením výrobných hál a ostatných priestorov vznikla podniku doposiaľ presne nezistená výška škody,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa.

Na obvineného bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie a v nedeľu 29. septembra bol sudcom Okresného súdu v Žiline vzatý do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 2 až 8 rokov.

„Na uvedenom prípade naďalej intenzívne pracujeme a z uvedeného dôvodu poskytneme informácie, až keď to procesná situácia dovolí. Pripomíname, že polícia sa zaoberá každým výhražným oznámením. Každému prijatému oznámeniu sa venujeme s plnou vážnosťou a bezpečnosť občanov naďalej zostáva našou prioritou,“ dodala Kocková.


Súvisiaci článok
Hasiči musia byť prítomní aj pri pokusoch o samovraždu. Vyškolili ich v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť