Sobota 05. 10. 2024 10:40:39 | Meniny má Viera

Kysuce oslavujú: Slovenské mažoretky triumfovali v Kapskom Meste s kompletnou sadou medailí

Slovenské mažoretky opäť zažiarili na svetovej scéne. Na Majstrovstvách sveta v Kapskom Meste získali 7 zlatých, 1 striebornú a 4 bronzové medaily. Turzovčanka Kamila Kobolková z tímu EDIT Staškov sa rozlúčila so súťažnou kariérou ziskom titulu majsterka sveta 2024 a kompletnou sadou medailí.

Juliana Krčulová|30. september 2024|08:00:16

Zdroj: Koláž Žilina SP21/AMAS - Asociácia mažoretkového športu Slovensko

Súvisiaci článok
Talentovaný Martin Svrček všetkých ohromil. Na majstrovstvách vo Švajčiarsku získal striebro
Čítajte viac >

Kysuce opäť triumfovali s titulom majstra sveta a kompletnou sadou medailí

Na Majstrovstvách sveta v mažoretkovom športe v Kapskom Meste slovenská výprava v silnej konkurencii získala 7 zlatých, 1 striebornú a 4 bronzové medaily zo 14 choreografií.

Podujatie, z ktorého sa slovenské mažoretky vrátili vo štvrtok 26. septembra, bolo rozlúčkovým pre jedinú reprezentantku Kysúc a Žilinského samosprávneho kraja, Turzovčanku Kamilu Kobolkovú z tímu EDIT Staškov. Za tím mažoretiek zo Staškova o tom informoval Kamil Kobolka.

„Na majstrovstvách sveta získala 1 zlatú, 1 striebornú a 1 bronzovú medailu a na Kysuce tak priviezla nielen titul Majsterka sveta 2024 s absolútne najvyšším bodovým ziskom zo všetkých súťažiacich na MS (140,05 boda) za choreografiu s´plo akrobatický baton (twirling), ale aj kompletnú sadu medailí. Boli to jej rozlúčkové choreografie v takmer 15-ročnej súťažnej kariére, keďže ide študovať na vysokú školu,“ priblížil Kobolka.


Súvisiaci článok
Sezóna krasokorčuliarov klope na dvere: Buďte s vašimi deťmi pripravení
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť