Piatok 27. 09. 2024 21:28:20 | Meniny má Cyprián

Sezóna krasokorčuliarov klope na dvere: Buďte s vašimi deťmi pripravení

Škola sa ešte len rozbieha, ale v krasokorčuliarskom klube zo Žiliny už naplno trénujú nové jazdy a pripravujú sa s veľkou výpravou na krasokorčuliarske testy do Banskej Bystrice. Vaše deti môžete teraz prihlásiť na kurzy aj vy.

Radka Kostánová|27. september 2024|18:00:03

Zdroj: krasoklubzilina.sk

Súvisiaci článok
Krasokorčuliari majú sezónu v plnom prúde. Jesenný kurz ukončili halloweenskou zábavnou lekciou
Čítajte viac >

Šťastie praje pripraveným

Krasokorčuliarska sezóna začína v máji, kedy deti najprv odložia korčule a chvíľu sa venujú atletike, gymnastike a baletu. Aj vďaka týmto tréningom potom vyhrávajú rôzne atletické súťaže alebo už hlavné súťaže z korčuľovania.

Predsedníčka klubu krasokorčuľovania zo Žiliny, Michaela Drdáková, našu redakciu informovala, že deti sa v meste na ľad zväčša od mája až do augusta nedostanú, preto sa v klube snažia okrem suchých tréningov dochádzať aj po okolí, aby deti nestratili kontakt s ľadom. Tento rok dochádzali do Martina, Krásna nad Kysucou alebo aj do Púchova.

krasoklub4.png Zdroj: krasoklubzilina.sk

„V júni sme ako každoročne zorganizovali sústredenie v Trenčíne pod vedením uznávaného trénera Vladimíra Dvojnikova. Trénuje aj Adama Hagaru,“ priblížila Drdáková.

Viaceré deti v klube podľa slov Drdákovej zbierali skúsenosti aj s ruskými trénermi Zavozinovcami, ktorí prišli na Slovensko po prvýkrát.

V júli tohto roka väčšina detí namiesto tábora trénovala v Krásne nad Kysucou pod vedením pána Petra Bidařa. Sústredenia sú pre žiakov fyzicky veľmi náročné, pretože deti absolvujú 3 tréningy na ľade a k tomu ďalšie 2 na suchu denne. Našťastie, zostáva im čas aj na zábavu a vždy si medzi tým nájdu čas aj na nové kamarátstva.

krasoklub.png Zdroj: krasoklubzilina.sk

„Alica Drdáková aj napriek zdravotným problémom splnila reprezentačné kritéria v kategórii mladšie žiačky a vďaka tomu sa nominovala na sústredenie do Bratislavy s Florentom Amodiom (majstrom Európy z roku 2011), ktoré zorganizoval Slovenský krasokorčuliarsky zväz,“ uviedla hrdá trénerka Drdáková.

Tréningy a škola už začali

Deti začali na domácom ľade v Žiline trénovať v auguste aspoň počas víkendov, keď zástupcovia klubu dostali priestor a cez týždeň behali na atletickej dráhe a cestovali za ľadmi po okolí.

Aktuálne sa korčuliari pripravujú na krasokorčuliarske testy do Banskej Bystrice, ktoré sa konajú už v sobotu 5. októbra. V polovici októbra sa začnú aj prvé preteky. Sezónu pretekov slovenského pohára odštartuje tento rok 1. ročník Sokol Cupu v Pezinku. A vyvrcholia Majstrovstvami Slovenska, ktoré sa budú konať cez víkend od soboty 8. do nedele 9. marca 2025.

„Ak by ste aj vy chceli patriť do našej kraso rodiny, alebo sa chcete iba naučiť korčuľovať, prihláste sa na naše kurzy na stránke www.krasoklubzilina.sk,“ pozvala Drdáková.


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Krasokorčuliar Jakub Kysela (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť