Sobota 28. 09. 2024 15:23:17 | Meniny má Václav

Rozsiahle stavebné práce v Univerzitnej nemocnici Martin: Psychiatrická klinika sa sťahuje

Univerzitná nemocnica Martin informuje o dočasnom presťahovaní Psychiatrickej kliniky z dôvodu rozsiahlych stavebných prác, ktoré zahŕňajú kompletnú rekonštrukciu a vybudovanie nového psychiatrického stacionára. Pacienti budú dočasne umiestnení v náhradných priestoroch.

Juliana Krčulová|28. september 2024|09:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Univerzitná nemocnica Martin a freepik.com

Súvisiaci článok
Obec na Liptove rieši veľký problém. Z účtov strediska bytového hospodárstva zmizol veľký balík peňazí
Čítajte viac >

Nový psychiatrický stacionár v Martine: Začína sa rekonštrukcia pavilónu číslo 12

Zástupcovia Univerzitnej nemocnice Martin informovali pacientov a návštevníkov nemocnice o dočasnom presťahovaní Psychiatrickej kliniky, ktorá sídli v pavilóne číslo 12, kvôli rozsiahlym stavebným prácam. Tieto práce podľa slov kompetentných zahŕňajú kompletnú rekonštrukciu spomínaného pavilónu a vybudovanie prístavby, kde vznikne nový psychiatrický stacionár.

„Momentálne prebiehajú prípravné práce pred začatím realizácie oboch stavieb. Pred realizáciou prišlo k nevyhnutnému výrubu stromov (3ks) v mieste, kde bude stáť nová prístavba stacionára. Stromy nachádzajúce sa pri plote areálu predmetom výrubu nebudú. Náhradná výsadba bude zrealizovaná po dokončení stavieb,“ ozrejmili zástupcovia martinskej nemocnice s tým, že v súčasnosti prebieha sťahovanie kliniky do náhradných priestorov.

461560417_515013611281873_6050570924576049278_n.jpg Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Lôžková časť kliniky pre dospelých pacientov bude dočasne umiestnená v budove ubytovne Univerzitnej nemocnice Martin na Jesenského ulici číslo 25. Naopak, detskí pacienti budú mať lôžkovú časť v priestoroch pľúcnej JIS v pavilóne číslo 5 na druhom poschodí, kde sa budú taktiež nachádzať aj psychiatrické ambulancie pre deti aj dospelých.

Predajný stánok Fornetti bol rovnako presunutý, a to k pavilónu číslo 3, pričom verejné toalety sa premiestnili do priestoru pri pavilóne číslo 14.


Súvisiaci článok
Finančná správa zaistila v poľskej dodávke na Kysuciach viac ako dva milióny cigariet
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť