Piatok 27. 09. 2024 23:20:20 | Meniny má Cyprián

Akadémia ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši privítala nových študentov

Akadémia ozbrojených síl generála M. R. Štefánika slávnostne otvorila akademický rok 2024/2025 a privítala nových študentov prvého ročníka po náročnom vojenskom výcviku a prísahách. Tento rok sa do prvého ročníka zapísalo 201 študentov, čo je o 37 viac ako minulý rok.

Juliana Krčulová|27. september 2024|19:30:02

Zdroj: weblm.aos.sk

Súvisiaci článok
Novinka v obci Bešeňová: Turistov aj domácich poinformujú digitálne kiosky
Čítajte viac >

Noví študenti AOS začínajú svoju vzdelávaciu cestu po vojenskom výcviku

V piatok 27. septembra sa v aule Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika uskutočnilo slávnostné otvorenie akademického roka 2024/2025, spojené s imatrikuláciou nových študentov prvého ročníka.

Po náročnom sedemtýždňovom základnom vojenskom výcviku, ktorý prebiehal v auguste a septembri, a po zložení prísahy v Banskej Bystrici počas osláv 80. výročia SNP, sa minulý týždeň presunuli na akadémiu, kde začali svoju vzdelávaciu cestu. Zástupcovia Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika o tom informovali na oficiálnom webe s tým, že tento rok sa do prvého ročníka zapísalo 201 študentov, čo je o 37 viac ako minulý rok.

„V akademickom roku 2024/2025 bude na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši študovať 383 študentov bakalárskeho štúdia, z toho až 48 žien v prvom ročníku, 202 študentov magisterského a inžinierskeho štúdia a 57 študentov externého doktorandského štúdia. Aj tento rok má škola 5 interných doktorandov,“ priblížili kompetentní.

f16866f.jpg Zdroj: weblm.aos.sk

Slávnostnú imatrikuláciu viedol prorektor pre vzdelávanie plk. doc. Ing. Michal Turčaník, PhD., ktorý študentom odovzdal imatrikulačné listy a privítal ich na akademickej pôde so slovami: „Stali ste sa študentami AOS a zároveň príslušníkmi akademickej obce," prihovoril sa prvákom prorektor Turčaník. „Máte za sebou náročný výber do ozbrojených síl i absolvovanie prijímacích skúšok, ktoré mnohé školy na Slovensku už nerobia. Chcel by som vás preto požiadať, aby problémy, ktoré vás budú možno o chvíľu čakať, boli pre vás výzvami, ktoré prekonáte a stanete sa silnejšími. Nevzdávajte sa hneď na začiatku, začnite študovať od prvého dňa a pokračujte cestou, ktorú ste si sami vybrali.“

Imatrikulácia bola podľa slov zástupcov školy pre prvákov významnou akademickou udalosťou, na ktorej sa zúčastnili aj študenti vyšších ročníkov a pedagogický personál akadémie. Prorektor im poprial pevné zdravie, veľa trpezlivosti, tvorivosti a odhodlania do nových výziev, ktoré akadémiu čakajú v tomto roku.


Súvisiaci článok
Siedmi strážcovia strechy: Škola v Bytči otvorila zelenú zónu pre žiakov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť