Piatok 27. 09. 2024 15:22:09 | Meniny má Cyprián

Siedmi strážcovia strechy: Škola v Bytči otvorila zelenú zónu pre žiakov

Vo štvrtok 26. septembra sa na Základnej škole Eliáša Lániho v Bytči slávnostne otvoril unikátny vonkajší priestor „EDUVITAL strecha“. Tento projekt, realizovaný v spolupráci so spoločnosťou dm drogerie markt, poskytuje žiakom nielen oddychovú zónu, ale aj priestor pre praktické vzdelávanie o životnom prostredí.

Juliana Krčulová|27. september 2024|13:00:23

Zdroj: Koláž Žilina SP21/bytca.sk

Súvisiaci článok
Školy v Ružomberku dostávajú nový nástroj na environmentálne vzdelávanie
Čítajte viac >

Nový priestor na streche školy

Vo štvrtok 26. septembra sa na Základnej škole Eliáša Lániho v Bytči slávnostne otvoril unikátny vonkajší priestor „EDUVITAL strecha“. Tento projekt je podľa slov hovorkyne mesta, Adriany Brziakovej, realizovaný v spolupráci so spoločnosťou dm drogerie markt, ktorá poskytla finančnú podporu vo výške 6 475,41 eura. Projekt predstavuje zelenú zónu na pochôdznej streche prístavby jedálne.

Primátor mesta Bytča, Miroslav Minarčík, zdôraznil význam tejto prístavby pre školu a označil projekt za ďalší krok k zlepšeniu školského prostredia. „Projekt poskytuje žiakom nielen oddychovú zónu, ale aj priestor pre praktické vzdelávanie o životnom prostredí. Počas slávnostného otvorenia deti symbolicky vypustili ekologické balóny, čím sa priestor oficiálne otvoril,“ konkretizovala hovorkyňa mesta Bytča.

461588093_840998891352309_1960354608531459569_n (1).jpg Zdroj: bytca.sk

Program slávnostného otvorenia niesol názov „Siedmi strážcovia zelenej strechy“, čo symbolizovalo prítomnosť siedmich druhov rastlín vysadených na streche. „Každý z týchto druhov bol predstavený jedným žiakom, ktorý podrobne opísal jeho ekologickú funkciu. Súčasťou priestoru je aj veľký záhradný šach, ktorý bol interaktívne využitý v rámci programu,“ doplnila Brziaková.

„Tento projekt nie je len o vytvorení krásneho priestoru, ale aj o tom, ako naučiť našich žiakov zodpovedne pristupovať k prírode a životnému prostrediu. Naša strecha je teraz nielen zelenou zónou, ale aj miestom vzdelávania, inšpirácie a oddychu,“ uviedla Mária Torousová, riaditeľka školy.


Súvisiaci článok
Pred 160 rokmi sa narodil Ružomberčan Andrej Hlinka, kňaz a autonomista
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť