Piatok 27. 09. 2024 09:00:42 | Meniny má Cyprián

Niektorých členov Vlkov Žilina čakajú hosťovania v iných kluboch. Štyria hráči smerujú k prvoligistom

Hosťovanie v iných kluboch čaká aj na niektorých členov svorky. Klub Vlci Žilina posiela na službu k prvoligistom štvoricu hráčov. Tých klub predstavil krátko po začiatku extraligovej sezóny.

Michal Szentivanyi|23. september 2024|10:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Tím spod Dubňa podporí posila od severných susedov. Nechýbajú mu skúsenosti z extraligy a z Česka
Čítajte viac >

Vlci Žilina predstavili štyroch členov mužstva, ktorí smerujú na hosťovania, na svojej webovej stránke. „Žilinský dres za topoľčiansky mení dvojica hráčov. Pôvodne center, ale u nás obranca Jakub Jakubík prestupuje k „Žochárom“ po štyroch sezónach strávených pod Dubňom. Dubnický odchovanec však bude mať striedavé štarty v našom tíme," informoval klub Vlci Žilina.

„Rovnako tomu tak bude aj u 20-ročného topoľčianskeho rodáka a odchovanca tamojšieho HC Martina Benka. Mladý útočník ale po dvoch sezónach v našom drese odchádza do svojho materského klubu iba na hosťovanie.," doplnila svorka.

460882286_1073369931455083_4191449871578669887_n.jpg Zdroj: Facebook/Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Lopušan smeruje do Dubnice a Rehák do Považskej Bystrice

Vlci Žilina pokračovali s informovaním o hosťujúcich hráčoch ďalšou dvojicou. „Zo Žiliny do Spartaka Dubnica prestupuje krídelník Šimon Lopušan. Z tímu z Považia si však 22-ročného žilinského odchovanca môže tréner Vlkov Milan Bartovič stiahnuť do svojho kádra v rámci striedavého štartu," vysvetlil žilinský hokejový klub na webe.

Útočník Samuel Rehák sa zas sťahuje na Považie. „Dvadsaťdvaročný odchovanec Vlkov odchádza na hosťovanie do HK 95 Považská Bystrica, pričom aj u neho platí pravidlo o striedavých štartoch," uzavrel klub.

„Z dôvodu vyťaženia hráčov a väčšej hernej kondície sme po vzájomnej dohode so spomínanými klubmi pôsobiacimi v Slovenskej hokejovej lige uzavreli dohodu v rámci hosťovania a striedavých štartov štyroch hráčov. Očakávame, že títo hokejisti budú v prvoligových tímoch herne dostatočne vyťažení a budú v nich patriť k lídrom. Bude to jeden z hlavných faktorov ich pripravenosti v prípade povolania k nám,“ povedal na margo zmien v kádri generálny manažér tímu František Skladaný.


Súvisiaci článok
Vlci Žilina vstúpili do extraligy tou správnou nohou. Gólová naháňačka s Mikulášom sa rozuzlila až na konci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť