Piatok 27. 09. 2024 10:51:21 | Meniny má Cyprián

Tím spod Dubňa podporí posila od severných susedov. Nechýbajú mu skúsenosti z extraligy a z Česka

Svorka napriek odštartovaniu extraligovej sezóny nekončí s predstavovaním nových mien v kádri. Tentokrát ide o posilu, ktorá si užila bohaté skúsenosti v slovenskej extralige, ale aj z českého hokeja. Ide o poľského útočníka Kamila Walegu.

Michal Szentivanyi|22. september 2024|16:30:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Vlci Žilina/Daniel Stehlík a Archív HC Oceláři Třinec

Súvisiaci článok
Prvé hlasy z kabíny. Radosť z výhry, kanadský útočník Vlkov je sám prekvapený zo svojich gólov
Čítajte viac >

Klub Vlci Žilina o tom informoval na svojom webe. „Káder DOXXbet Vlci Žilina sa rozrastá o ďalšie legionárske meno. Pod Dubeň prichádza na hosťovanie do konca sezóny poľský útočník a reprezentant Kamil Walega. Premiéru si odkrúti už v nedeľu 22. septembra na ľade majstrovskej Nitry v strede tretieho útoku. Medzi Vlkmi bude nosiť dres s číslom 9," informoval klub.

Skúsenosti má viac než dosť

Center z Poľska má 24 rokov a je slovenským hokejovým fanúšikom dobre známy z pôsobenia v HK 32 Liptovský Mikuláš. Má za sebou bilanciu 20 gólov a 24 asistencií. „Päť ďalších duelov a jeden gól na konto si pripísal aj v baráži proti nášmu tímu, vďaka ktorej sa Liptáci udržali v extralige. Dobré výkony na Liptove a v poľskej reprezentácii mu priniesli aj angažmán u českého majstra HC Oceláři Třinec, za ktorý odohral vlani jedenásť duelov. Viac si na konto pripísal v třineckej rezerve pôsobiacej vo Frýdku-Místku, kde odohral 28 stretnutí (10+11)," spresnil žilinský hokejový klub.

Kamil-Walega.jpg Zdroj: mhk32lm.sk

Hral aj na majstrovstvách sveta v Česku

Za A-tímy v poľskej reprezentácii odohral rodák z Cieszyna už 62 zápasov, zúčastnil sa aj posledného svetového šampionátu v Česku, kde boli Poliaci súpermi Slovákov. „V drese Třinca si odchovanec Jastrzebia zahral aj v deviatich stretnutiach Ligy majstrov, v ktorých dosiahol aj jeden presný zásah," uzavrel klub Vlci Žilina, ktorý Walegu privítal vo svojich radoch.

V kádri DOXXbet Vlci Žilina sú na legionárskych postoch piati Kanaďania – brankár Connor LaCouvee, obrancovia Miguël Tourigny a Brendan Miller a útočníci Nick Jones a Jarid Lukosevicius. Kouč Milan Bartovič môže počítať aj so službami amerického útočníka Huntera Fejesa, českého obrancu Daniela Kolářa a ruského beka Kirilla Dyakova.


Súvisiaci článok
Vlci Žilina vstúpili do extraligy tou správnou nohou. Gólová naháňačka s Mikulášom sa rozuzlila až na konci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť