Keď počasie zmení svoju tvár a teplota klesne, niektorí ľudia sa radi schúlia pod prikrývkou s tekvicovým latte, či podobným drinkom. Spestriť si jeseň týmto spôsobom môžete aj vy. Portál The Pioneer Woman pripravil zoznam hneď niekoľkých nápojov, ktoré vám môžu okoreniť aktuálne ročné obdobie. Päť nasledujúcich receptov vás určite bude inšpirovať.
Margarita s jablčným cidrom
Recept sa skladá z dvoch častí. Prvou je návod na cukrový okraj. V plytkej miske kombinujte cukor s korením na jablkový koláč. Vložte javorový sirup do samostatnej plytkej misky. Ponorte okraj pohára do javorového sirupu, potom do okoreneného cukru. Následne ho otočte. Pokiaľ ide o samotnú margaritu, do základne kokteilového šejkra pridajte jablkový mušt, tequilu, pomarančový džús a pomarančový likér. Následne pridajte ľad, zaistite veko a pretrepte. Pohár s cukrovým okrajom naplňte ľadom a nalejte kokteil zo šejkra. Nápoj ozdobte plátkami jablka a dochuťte podľa potreby.
Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com
Negroni
Zmiešajte gin, vermút a Campari v miešacom pohári, ktorý je naplnený ľadom. Dobre premiešajte, aby sa chute a ingrediencie spojili. Výslednú zmes prelejte do pohára a ozdobte ju pomarančovou šupkou.
Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com
Martini s príchuťou tekvicového koláča
Tento recept je trochu komplikovanejší, ale určite ho zvládnete. Vložte dva poháre na martini do mrazničky. Druhá časť sa týka mrazenej šľahačky. Malý plech vystlite papierom na pečenie. Urobte dva kopčeky šľahačky a vložte na 30 minút do mrazničky. Posledná časť sa týka samotného martini s príchuťou tekvicového koláča. V koktailovom šejkri zmiešajte vodku, rum, tekvicové pyré, javorový sirup, pol na pol, korenie na tekvicový koláč a kocky ľadu. Prikryte a silno pretrepávajte asi 20 sekúnd. Preceďte do dvoch pohárov na martini. Do každého pohára dajte jeden kus mrazenej šľahačky. Posypte ďalším korením na tekvicový koláč a ihneď podávajte.
Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com
Domáci Irish cream
V malom hrnčeku vyšľahajte espresso prášok, kakaový prášok, semienka z vanilkového struku a smotanu. Do zmesi pridajte vanilkový lusk a na miernom ohni privediete do varu. Odstavíte a necháte 30 minút lúhovať. Zo zmesi vyberte struk z vanilkového lusku a presuňte ju do mixéra. Pridajte sladené kondenzované mlieko a írsku whisky. Toto potom mixujte 30 sekúnd. Ihneď podávajte alebo preneste do vzduchotesnej nádoby na uskladnenie v chladničke až na maximálne jeden mesiac.
Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com
Michelada
Okraj pohára potrite telom limetky a tú si odložte na neskôr. Na tanieri zmiešajte soľ a dve čajové lyžičky tajinu alebo čili prášku a okraj pohára ponorte do tejto zmesi. Na dno pohára opatrne nalejte paradajkovú a limetkovú šťavu, štipľavú omáčku, worčestrovú omáčku a 1/8 čajovej lyžičky tajinu alebo čili prášku a dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Pomaly nalejte ľadovo vychladené pivo. Vhoďte niekoľko kúskov drveného ľadu, ozdobte kúskom limetky, ktorú ste si na začiatku odložili a podávajte.
Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť