Piatok 20. 09. 2024 17:47:33 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Ranná dopravná nehoda na Kysuciach: Vodiči skončili s vážnymi zraneniami v nemocnici

V piatok 20. septembra v ranných hodinách došlo na ceste číslo I/11 v katastri mesta Krásno nad Kysucou k vážnej dopravnej nehode. O prípade informovala Zuzana Šefčíková, krajská policajná hovorkyňa, v tlačovej správe.

Radka Kostánová|20. september 2024|14:06:32

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vážna nehoda pri Krásne nad Kysucou: Cesta číslo I/11 je neprejazdná, zasahujú tam hasiči (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Vážna nehoda v piatok 20. septembra

V meste Krásno nad Kysucou sa stala vážna dopravná nehoda. Podľa slov Šefčíkovej poľský vodič dodávky značky Peugeot idúci v smere od Žiliny do Čadce z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s poľským nákladným motorovým vozidlom značky Mercedes Benz, v dôsledku čoho došlo k odhodeniu dodávky mimo vozovky.

„Po náraze pokračovalo nákladné vozidlo nekontrolovateľne ďalej do protismernej časti vozovky, kde v tom čase prechádzalo ďalšie nákladné vozidlo značky Scania, ktorého 56-ročný vodič na situáciu reagoval brzdením a zastavením, pričom však za ním idúci vodič nákladného vozidla značky Volvo zo zatiaľ presne nezistených príčin do tohto kamiónu narazil prednou časťou kabíny a zostal vo vozidle zakliesnený,“ priblížila Šefčíková detaily.

Vodič dodávky utrpel ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz leteckou záchrannou službou do nemocnice. Ďalší 54-ročný vodič nákladného vozidla značky Volvo utrpel zranenia, vyžadujúce si jeho prevoz do nemocnice.

„Na mieste sa vodiči podrobili dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. U vodiča dodávky bol nariadený odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu či iných návykových látok,“ skonštatovala Šefčíková a dodala, že cesta číslo I/11 bola v dôsledku odstraňovania následkov predmetnej udalosti v oboch jazdných pruhoch na nevyhnutne potrebný čas úplne uzatvorená.


Súvisiaci článok
10 miliárd eur na obnovu po záplavách: Stredná Európa dostane masívnu pomoc z fondov Európskej únie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť