Sobota 05. 10. 2024 10:49:50 | Meniny má Viera

Domáci recept na balzam pre svieže jesenné pery: Tieto triky na suché ústa by ste mali poznať

Pery a ústa zažívajú počas jesene a prechodného obdobia náročné chvíle. Môžu byť vysušené, popraskané, studené, neforemné a môžu sa zdať aj menšie. Čo robiť pre to, aby to tak nebolo? Prečítajte si.

Radka Kostánová|2. október 2024|19:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
5 turistických chodníkov v Žilinskom kraji, ktoré sú na jeseň ohromujúce
Čítajte viac >

V tomto článku nájdete domáci recept na balzam, ktorý ochráni vaše pery pred popraskaním v jeseni a zime. Vyskúšajte ho a uvidíte, že vaším ústam prinesie nový život.

Domáci balzam na pery

Vyrobiť si domáci balzam, ktorý by voňal ako jeseň, vôbec nie je zložité.

Budete potrebovať: 1 lyžicu bambuckého masla, 1 lyžicu kokosového oleja, 1 lyžicu včelieho vosku, nádobku na skadovanie a esenciálny olej podľa preferencie. Na jeseň sa hodí s vôňou tekvice, škorice, medu, alebo pomaranča či jablka. Z oleja vám bude stačiť 5 až 7 kvapiek.

Postup: V malom hrnci pri miernom ohni si vo vodnom kúpeli rozpustite bambucké maslo, kokosový olej a včelí vosk. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Potom pridajte esenciálny olej podľa výberu a opäť premiešajte. Následne ešte tekutú zmes nalejte do vybraných nádobiek a nechajte vychladnúť. Balzam je po stuhnutí hotový a môžete ho používať.

happy-beautiful-woman-fashionable-beige-coat-sweater-covers-her-face-with-colored-autumn-leaf-park-with-orange-fall-foliage-space-text_338491-12570.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Ak vás však napriek tomu budú trápiť popraskané pery, vyskúšajte:

  • Med: Natierajte si tenkú vrstvu medu na pery 2 až 3 razy za deň a nechajte vždy pôsobiť minimálne 5 až 10 minút. Po pár dňoch by ste mali vidieť zmeny.
  • Kupujte si kvalitné balzamy: Stavte na tyčinky s obsahom hydratačných, zvláčňujúcich, vyživujúcich a ochranných zložiek. Takými sú napríklad panthenol, glycerín, vazelína, oleje – avokádový, jojobový, pupalkový, nechtíkový a vitamín E.
  • Dostatok tekutín: Hydratovať nestačí len zvonku, ale aj zvnútra. Pite dostatok vody, konzumujte zdravé potraviny a snažte sa dbať aj na adekvátne množstvo vitamínov a minerálov. Napríklad B-komplex, zinok, vitamín C alebo selén.

Súvisiaci článok
Jesenné nechty: Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte niečo nové!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť