Sobota 05. 10. 2024 15:11:54 | Meniny má Viera

Ste kreatívny rodič? Vyskúšajte tieto zábavné tekvicové aktivity pre deti všetkých vekových kategórií

Hľadáte tematické aktivity s deťmi na jeseň? Ste na správnom mieste. V tomto článku sa dozviete, aké tekvicové aktivity môžete s deťmi podniknúť.

Radka Kostánová|30. september 2024|17:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Neodmysliteľný symbol jesene, ktorý je spojený s detskou radosťou. Spoznajte šarkany a ich pôvod
Čítajte viac >

Jeseň a tekvica je už tradičné spojenie, ktoré nie je možné oddeliť. Prinášame vám preto pár tipov na aktivity pre deti všetkých vekových kategórií. Do vášho života (aj príbytku) vnesú jesenného ducha a užijete si spolu veľa zábavy.

Vyrezávanie tekvice

Azda najpopulárnejšou aktivitou vo svete a možno aj na Slovensku je vyrezávanie tekvice. Stačí, aby rodičia kúpili tekvicu na vyrezávanie v obchode, a staršie deti sa zabavia na celé poobedie. Občas na nich dohliadnite alebo im pomôžte s ťažkými úsekmi, aby si neublížili. Vyrezávaná tekvica vám môže zdobiť chodbu celú jeseň.

Tekvicové sušienky

Ak neradi pracujete s tekvicou, môžete si ju s deťmi upiecť vo forme sušienok. Deti milujú práce v kuchyni, preto túto aktivitu nevynechajte. Zaobstarajte si formičku vo forme tekvice, pripravte spolu s deťmi cesto a zvyšok už nechajte na nich. Zabavia sa, upečú si chutnú desiatu do školy a ešte si aj domov privoláte jeseň.

delicious-halloween-party-cookies_23-2148276253.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Maľované tekvice

Pokiaľ máte detičky už staršie, môžete sa pustiť do kreatívnych dielní a jednu si namaľovať. Akú techniku si zvolíte, je len na výbere dieťatka a vás. Môžete ju pokresliť pastelkami, maľovať temperami, urobiť koláž z guličiek z krepového papiera alebo namaľovať farbami na sklo a ňou ozdobiť potom okno či dvere.

Tekvicové masky

Ak sa vaše deti chystajú na Halloweenskú párty, ideálnou tematickou aktivitou je vyrobiť si masky v tvare tekvice alebo strašidelnej tekvicovej hlavy. Stačiť vám na to bude len výkres, farby, nožnice a gumička, ktorou zabezpečíte, že maska bude držať na hlave dieťaťa.

girl-trying-remove-mask_23-2147680309.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Pečiatky z tekvice

Pre menšie detičky sú skvelou aktivitou aj pečiatky z tekvice. Pri nich môžete postupovať ako pri pečiatke zo zemiaku, ktorú následne ponoríte do farby a dieťatko ich bude odtláčať na papier či výkres.


Súvisiaci článok
Jesenné nechty: Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte niečo nové!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť