Štvrtok 19. 09. 2024 15:34:48 | Meniny má Konštantín

Šošoni vyjdú do ulíc pre dobrú vec. Biela pastelka s futbalistami Žiliny opäť ožije na pešej zóne

Šošoni z tímu MŠK Žilina opäť raz dokazujú, že ich činnosť sa netýka vyslovene len výkonov v zápasoch. Svoje veľké srdce zase ukážu na charitatívnom podujatí Biela pastelka v uliciach mesta.

Michal Szentivanyi|18. september 2024|15:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
MŠK Žilina dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Po drvivej porážke Slovana zdolala aj Skalicu
Čítajte viac >

Šošoni sa tradične pre vyššie dobro ukážu na pešej zóne, o čom informoval aj web klubu. Všetko začne v piatok 20. septembra popoludní, kedy hráči vystriedajú trávnik za ulice Žiliny. Konkrétne to bude na pešej zóne, kde budete môcť aj vy stretnúť maskota Šošona a hráčov obľúbeného klubu.

Biela pastelka pomáha nevidiacim už roky, Šošoni nie sú výnimkou

„Znova budeme ako dobrovoľníci pomáhať veľmi dôležitej a potrebnej veci. Tento deň bude totiž venovaný verejnej zbierke Biela Pastelka, ktorá pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím. No a naši chalani sa už niekoľkýkrát zapoja s radosťou do tejto nezištnej zbierky," avizoval klub MŠK Žilina.

adasdas.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a Facebook/MŠK Žilina

Za zbierkou stojí Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Ide o občianske združenie, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priatelia a príbuzní i rodičia nevidiacich a slabozrakých detí.

„Má takmer 3 000 členov združených v 50 základných organizáciách. Poslaním združenia je poskytovanie sociálnych služieb, obhajoba záujmov ľudí so zrakovým postihnutím zameraná na vytváranie rovnakých príležitostí, zabezpečenie rovnakého zaobchádzania a realizáciu pozitívnych opatrení na prekonávanie a kompenzáciu dôsledkov zrakového postihnutia. Svoje služby, poradenstvo a aktivity poskytuje klientom bezplatne vo všetkých krajoch Slovenska," informoval futbalový klub o pozadí zbierky.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola založená v sobotu 7. apríla 1990. Viac o organizátorovi zbierky sa môžete dozvedieť na TOMTO ODKAZE.


Súvisiaci článok
Festival Rodina s úsmevom vyčaroval úsmev na tvárach a šťastie do sŕdc!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť