Piatok 27. 09. 2024 04:27:32 | Meniny má Cyprián

Prinášame vám výber 5 najkrajších jesenných rozprávok na dobrú noc

Kreatívny tím rodičov verí, že rozprávky pomáhajú deťom byť múdrejšími a láskavejšími, a rodinám šťastnejšími. Na svojom oficiálnom webe ponúkajú ľudové rozprávky, bájky, uspávanky a legendy z celého sveta, ktoré si môžete zadarmo prečítať alebo stiahnuť a neskôr vytlačiť pre svojich najmenších.

Juliana Krčulová|26. september 2024|19:00:17

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Od Beetlejuice po Frankenweenie: Jesenné večery s najlepšími strašidelnými filmami
Čítajte viac >

Kreatívny tím rodičov prináša rozprávky na dobrú noc úplne zadarmo

Za mobilnou aplikáciou plnou rozprávok s názvom Readmio, stojí kreatívny tím rodičov, ktorí sa snaží pomáhať ďalším rodičom. V spoločnosti veria, že prostredníctvom rozprávania príbehov môžu byť deti múdrejšie a láskavejšie, rodiny šťastnejšie a spoločnosť ako taká lepšia.

„Rozprávanie príbehov bolo po stáročia základným kameňom kultúry, poznania a morálky. Dnes – viac než kedykoľvek predtým – je každá chvíľa strávená s blízkymi veľmi vzácna,“ odkázali na oficiálnom webe, kde nájdete najznámejšie ľudové rozprávky, ale aj bájky, uspávanky, poučné príbehy a legendy z celého sveta dostupné online.

Prinášame vám výber top 5 jesenných rozprávok na dobrú noc:

Pavol Dobšinský - O dvanástich mesiačikoch

Klasický príbeh, ktorý ukazuje, že dobro vždy zvíťazí nad zlom. Keď zlá macocha pošle Marušku v zime do lesa, aby nazbierala fialky alebo jahody, dvanásti mesiačikovia jej prídu na pomoc so svojimi nadprirodzenými schopnosťami.

Slovenská rozprávka - Ako išlo vajce na vandrovku

Spolu dokážeme oveľa viac. Tradičná ľudová rozprávka nám priblíži príbeh o dobrodružnej ceste vajca, ktoré si našlo zvieracích priateľov. Spoločne potom premohli obávaných zbojníkov.

MixCollage-15-Sep-2024-04-18-PM-4363.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/readmio.com

Pavol Dobšinský - Koza rohatá a jež

Obľúbená rozprávka pre deti zo zbierky Pavla Dobšinského. O koze, ktorá dokázala vystrašiť aj silné a odvážne zvieratká, no nakoniec ju premohol malý, ale odvážny ježko.

Joseph Jacobs - O troch prasiatkach

Obľúbená rozprávka o troch hravých prasiatkach – súrodencoch, ktorí sa rozhodli postaviť si pri rieke vlastné domčeky. Dve prasiatka sa do práce veľmi nehrnuli a chceli ju mať rýchlo za sebou. Ich lenivosť však využil hladný vlk.

MixCollage-15-Sep-2024-04-23-PM-8370.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/readmio.com

Hans Christian Andersen - Malá morská víla

Jedna z najznámejších a najkrajších rozprávok od Hansa Christiana Andersena. Dojímavý príbeh o láske malej morskej víly, ktorá sa zamiluje do princa. No aby mohla byť s ním, stane sa človekom a obetuje nielen svoj hlas, ale aj svoj život.


Súvisiaci článok
6 prírodných liekov na prechladnutie a chrípku, ktoré sa oplatí vyskúšať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť