Sobota 21. 09. 2024 00:59:50 | Meniny má Matúš

Od Beetlejuice po Frankenweenie: Jesenné večery s najlepšími strašidelnými filmami

Jeseň je ideálnym obdobím na sledovanie strašidelných filmov, ktoré dotvárajú pochmúrnu atmosféru a prispievajú k halloweenskej nálade. Naša top 10 najlepších strašidelných filmov pre každú vekovú skupinu zahŕňa klasiky ako Beetlejuice a The Nightmare Before Christmas, zábavné filmy ako Hocus Pocus a Monsters, Inc., a vizuálne ohromujúce diela ako Spirited Away a Corpse Bride. Každý z týchto filmov prináša jedinečný zážitok, ktorý je ideálny pre jesenné večery.

Juliana Krčulová|16. september 2024|16:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Tekvicové korenie: Tieto kokteily sú tou najlepšou súčasťou jesene
Čítajte viac >

Jeseň je ideálnym obdobím na sledovanie strašidelných filmov, ktoré dotvárajú pochmúrnu atmosféru a prispievajú k halloweenskej nálade.

Naša top 10 najlepších strašidelných filmov pre každú vekovú skupinu:

Beetlejuice (1988)

Film Beetlejuice od Tima Burtona je o duchoch, ktorí sa snažia vyhnať nových obyvateľov svojho domu. Film je plný čierneho humoru a bizarných postáv, čo ho robí ideálnym pre jesenný večer pri telke.

The Nightmare Before Christmas (1993): Predvianočná nočná mora

Temný, ale zároveň magický. The Nightmare Before Christmas taktiež od Tima Burtona sleduje príbeh Jacka Skellingtona, ktorý objaví Vianoce a rozhodne sa ich priniesť do Halloweentownu.

Hocus Pocus (1993): Hókus pókus

Určite je každému známy príbeh troch čarodejníc, ktoré sa vrátia do života na Halloween. Je to zábavný a mierne strašidelný film, ktorý je ideálny pre tínedžerov.

hocus-pocus.jpg Zdroj: mutantreviewersmovies.com

Monsters, Inc. (2001): Príšerky s.r.o.

Tento film od Pixar je ideálny pre najmenších. Sleduje príbeh dvoch príšeriek, Sulleyho a Mikea, ktoré pracujú v továrni na strašenie detí. Film je plný humoru a priateľstva, takže je skôr zábavný než strašidelný.

Spirited Away (2001): Cesta do fantázie

Japonský animovaný film od Hayao Miyazakiho je plný mystiky a krásnych vizuálov. Sleduje príbeh dievčaťa, ktoré sa ocitne v magickom svete plnom duchov a bohov.

Scooby-Doo (2002):

Klasický príbeh o partii priateľov a ich hovoriacom psovi, ktorí riešia záhady. Film je plný dobrodružstva a humoru.

ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg Zdroj: people.com

The Haunted Mansion (2003): Strašidelný dom

Komediálny hororový film, v ktorom hrá Eddie Murphy. Príbeh sleduje realitného makléra Jima Eversa, ktorý spolu so svojou rodinou navštívi staré sídlo Gracey Manor s cieľom uzavrieť obchod. Čoskoro však zistia, že sídlo je plné duchov a tajomstiev. Jim sa musí postaviť strašidelným obyvateľom domu a zároveň dostane dôležitú lekciu o rodine, ktorú zanedbával.

Corpse Bride (2005): Mŕtva nevesta Tima Burtona

Ďalší film od Tima Burtona, ktorý sleduje príbeh mladého muža, ktorý sa nešťastnou náhodou ožení s mŕtvou nevestou. Film je temný, ale zároveň romantický a vizuálne ohromujúci.

Hotel Transylvania (2012): Hotel Transylvánia

Animovaný film predostiera príbeh Draculu, ktorý prevádzkuje hotel pre príšery. Je to veselý a farebný film, ktorý deti určite pobaví.

hotel-transylvania-01.jpg Zdroj: moviesite.sk

Frankenweenie (2012): Frankenweenie: Domáci maznáčik

Animovaný hororový komediálny film, ktorý opisuje príbeh mladého chlapca menom Victor Frankenstein. Po nečakanej smrti svojho milovaného psa Sparkyho použije silu vedy, aby ho priviedol späť k životu. Tento experiment však spôsobí chaos, keď jeho spolužiaci objavia jeho tajomstvo a začnú oživovať svoje vlastné mŕtve zvieratá, čo vedie k sérii nepredvídateľných udalostí.

Máte nejaký obľúbený strašidelný film, ktorý by ste nám odporučili?


Súvisiaci článok
Večery plné pohody: Týchto 10 filmových tipov vám spríjemní začiatok jesene
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť