Štvrtok 19. 09. 2024 03:12:33 | Meniny má Konštantín

Krásno nad Kysucou testuje novinku zo zahraničia: Spomaľovač a priechod v jednom

Radnica v Krásne nad Kysucou zaviedla nové bezpečnostné opatrenie na miestnych cestách. Na Ulici 1. mája, v blízkosti školy, nainštalovala prvý špeciálny spomaľovač z recyklovaných plastov, ktorý zároveň slúži ako vyvýšený priechod pre chodcov. Tento unikátny retardér, dovezený zo zahraničia, má pomôcť znížiť rýchlosť nezodpovedných vodičov a zlepšiť bezpečnosť obyvateľov.

Juliana Krčulová|16. september 2024|08:00:06

Zdroj: mestokrasno.sk

Súvisiaci článok
Mikulášania sa vracajú na ľad: Radnica im garantuje bezplatné hodiny korčuľovania až na sedem mesiacov
Čítajte viac >

Inovatívne riešenie pre bezpečnosť chodcov a vodičov v Krásne nad Kysucou

Ochrana obyvateľov je pre vedenie každého mesta najvyššou prioritou. Vzhľadom na súčasnú dopravnú situáciu na miestnych cestách v Krásne nad Kysucou, radnica zaviedla nové bezpečnostné opatrenie. Podľa platnej legislatívy môže na miestnych komunikáciách inštalovať spomaľovače, preto na Ulici 1. mája, v blízkosti školy, nainštalovala prvý špeciálny retardér, ktorý zároveň slúži ako vyvýšený priechod pre chodcov.

MixCollage-15-Sep-2024-11-30-AM-2449.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/mestokrasno.sk

Retardér je podľa slov primátora mesta, Jozefa Grapu, z recyklovaných plastov, dá sa odnímať a slúži na spomalenie rýchlosti pre nezodpovedných vodičov, ktorí nedodržiavajú predpísanú rýchlosť v meste.

„Je to novinka, ktorá je dovezená zo zahraničia. Spôsob jeho využitia vyskúšame prvýkrát. Dúfam, že pri zimnej údržbe nebude prekážkou, ako boli doteraz malé retardéry a budeme ho môcť používať celoročne. Teším sa, že práve v Krásne je tento unikátny retardér namontovaný ako prvý v regióne. Ako hovorí slogan z reklamy je “dva v jednom balení“ priechod pre chodcov i spomaľovač,“ opísal primátor mesta.


Súvisiaci článok
Vodiči, majte sa na pozore. Štát označil rizikové a pokutované úseky, radary môžu prekvapiť aj vás (MAPA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť