Streda 18. 09. 2024 19:35:49 | Meniny má Eugénia

Pomáhame, pretože chceme a môžeme: Príslušníci ústavu v Sučanoch sa zúčastnili dobročinného pochodu

Príslušníci Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany sa zúčastnili 8. ročníka dobročinného Pochodu Rýchlej roty. Podujatie, ktoré spája bezpečnostné zložky, integrovaný záchranný systém a civilistov pod heslom „Pomáhame, pretože chceme a môžeme“, tento rok venovalo výťažok Nadácii policajtov a hasičov na podporu detí, ktorých rodičia prišli o život alebo utrpeli vážne zranenia pri výkone služby.

Juliana Krčulová|15. september 2024|15:00:06

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zvjs.sk

Súvisiaci článok
Príbeh pani Dagmar vás chytí za srdce. Čadčianka, ktorá prežila hrôzy Auschwitzu a neľudské prenasledovania
Čítajte viac >

Výťažok z Pochodu Rýchlej roty podporí deti policajtov a hasičov

V sobotu 7. septembra sa príslušníci Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany zúčastnili 8. ročníka dobročinného Pochodu Rýchlej roty. Podujatie sa konalo za účasti príslušníkov bezpečnostných zložiek, integrovaného záchranného systému a civilistov, ktorí zdieľajú myšlienku pomoci pod heslom „Pomáhame, pretože chceme a môžeme“.

Ako informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, na oficiálnom webe zboru, tento rok bol výťažok z podujatia venovaný Nadácii policajtov a hasičov, ktorá sa zameriava na zlepšenie životných podmienok detí policajtov a hasičov, ktorí prišli o život alebo utrpeli vážne zranenia pri výkone služby.

672a9ac8-3461-4440-8ed3-73b535d26b9b-ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg Zdroj: zvjs.sk

„Účastníci si mohli vybrať zo štyroch trás rôznych dĺžok a obtiažnosti, pričom štart a cieľ bol na strelnici v obci Černovír pri Ústí nad Orlicí. Sedemnásť účastníkov reprezentujúcich ústav Sučany absolvovalo trasu v dĺžke 24 km, kde na nich po príchode do cieľa čakalo chutné občerstvenie v podobe dobrého jedla,“ priblížila Kacvinská s tým, že večer strávili v zábavnej atmosfére s medzinárodným obsadením, kde spolu s českými a poľskými kolegami plánovali budúcoročné stretnutie a ďalšie spoločné akcie.

Po oddychu a nabratí nových síl, ďalšie ráno zbalili stany a úspešne sa vrátili domov: „Tešíme sa na ďalšiu akciu a dúfame, že naša účasť bude opäť v takom hojnom počte, ako doposiaľ,“ uzavrela hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská.


Súvisiaci článok
Obrovská pocta pre Korňu a Čičmany. V Rakúsku si prebrali unikátne strieborné ocenenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť