Utorok 17. 09. 2024 23:03:28 | Meniny má Olympia

Dolný Kubín jarmok zatiaľ nezrušil. Ohroziť ho môže veterná výstraha

V Dolnom Kubíne finišujú prípravy na dvojdňový Kubínsky jarmok, ktorý je naplánovaný na piatok 13. a sobotu 14. septembra.

TASR|12. september 2024|17:30:28

Zdroj: Facebook/Mesto Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Západ slnka a elektronická hudba: Nezmeškajte šiestu show Melodic Golden Hour na Straníku
Čítajte viac >

Ako informoval hovorca mesta Martin Buzna, aktuálna predpoveď počasia pre okres Dolný Kubín nehlási výstrahu pred vetrom, čo umožňuje pokračovať v organizácii jarmoku.

Kubínsky jarmok organizačne zabezpečuje Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Momentálne nevidíme dôvod na rušenie jarmoku, ale situáciu neustále sledujeme. Ak by došlo k zhoršeniu počasia, najmä v súvislosti s vetrom, sme pripravení jarmok včas zrušiť," skonštatovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Martina Mesárošová.

K aktuálnej situácii zasadol vo štvrtok 12. septembra mestský krízový štáb a jeho členovia sa opätovne stretnú v piatok 13. septembra ráno. Bezpečnosť je najdôležitejšia, preto už niekoľko dní intenzívne sledujeme predpovede počasia a meteorologické modely. V posledných dňoch sa predpovede pre naše územie, pokiaľ ide o ohrozenie vetrom a intenzitu dažďa, zlepšujú, čo je dôvodom, prečo sme zatiaľ nerozhodli o zrušení jarmoku," uviedol primátor Ján Prílepok.

Podľa najnovšej predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu pre región Dolný Kubín k 12:00 hodine nie je pre lokalitu Dolný Kubín vyhlásená výstraha pred vetrom a očakáva sa úhrn zrážok v rozsahu 20 - 30 milimetrov. „V spolupráci s odborníkmi Slovenského hydrometeorologického ústavu budeme naďalej pozorne sledovať aktuálny vývoj. V priebehu zajtrajška ho budeme vyhodnocovať každú hodinu tak, aby sme vedeli operatívne rozhodnúť o ďalšom postupe," doplnil primátor.

Na zasadnutí krízového štábu sa zároveň koordinovali všetky bezpečnostné zložky. Vrátane mestskej polície, dobrovoľných a štátnych hasičov, Technických služieb Dolný Kubín a Oravskej vodárenskej spoločnosti budú v 24-hodinovej pohotovosti. „Vykonali sa preventívne opatrenia na rizikových miestach vrátane kontroly mostov a priepustí. Mestská polícia bude počas nasledujúcich dní okrem iného monitorovať stavy vodných tokov a hlásiť akékoľvek zmeny, ktoré by mohli ovplyvniť bezpečnosť obyvateľov," dodal vedúci odboru dopravy a miestneho hospodárstva na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

458379951_1976069482847116_3394405080373663138_n.jpg Zdroj: dolnykubin.sk


Súvisiaci článok
Vydajte sa na dobrodružnú cestu múzeom. Zažijete nezabudnuteľnú prehliadku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť