Štvrtok 19. 09. 2024 11:08:24 | Meniny má Konštantín

Vláda schválila finančný príspevok pre rodinu zosnulého hasiča v Tatrách

Pri likvidácii požiaru, ktorý vypukol 6. septembra v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, prišiel o život veliteľ dobrovoľných hasičov z Ludrovej.

TASR|11. september 2024|12:30:16

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Súvisiaci článok
Tragédia v Ludrovskej doline: Počas hasenia požiaru tam zahynul dobrovoľný hasič (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Pozostalí po dobrovoľnom hasičovi, ktorý v utorok 10. septembra zahynul pri likvidácii požiaru v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, dostanú finančný príspevok vo výške 50-tisíc eur. Vláda návrh z dielne Ministerstva vnútra Slovenskej republiky schválila na svojom rokovaní v stredu 11. septembra.

Finančné prostriedky uvoľní Ministerstvo financií Slovenskej republiky z kapitoly Všeobecná pokladničná správa na účet Ministerstva vnútra. Následne budú prevedené na účet pozostalej rodiny. „Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná Ministerstva vnútra v zmysle príslušných predpisov,“ dodal rezort vnútra.

Pri likvidácii požiaru, ktorý vypukol 6. septembra v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, prišiel o život veliteľ dobrovoľných hasičov z Ludrovej. Zahynul pri páde z výšky počas presunu na miesto požiaroviska. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Konkretizovala, že u nebohého vykonajú súdnolekársku pitvu. „Bližšie okolnosti a presné príčiny udalosti sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Šefčíková.


Súvisiaci článok
Požiar v Ludrovskej doline hasí 47 hasičov. Na mieste zasahujú dôležité vrtuľníky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť