Pondelok 16. 09. 2024 21:13:06 | Meniny má Ľudmila

Bezpečnejšie cesty pre vodičov medzi Terchovou a Zázrivou: Rekonštrukcia sa blíži k úspešnému koncu

Nový povrch prinesie plynulejšiu a bezpečnejšiu jazdu pre stovky vodičov, ktorí denne prechádzajú úsekom Biely Potok - sedlo Rovná hora.

Monika Bieliková|5. september 2024|20:00:14

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Erika Jurinová

Súvisiaci článok
Žilinský kraj zmodernizoval cesty na Považí za 1,17 milióna eur. Rekonštrukcia pokryla takmer 12 kilometrov cesty
Čítajte viac >

Cestári v týchto dňoch dokončujú rekonštrukciu kľúčového úseku medzi Terchovou a Zázrivou, konkrétne na trase Biely Potok - sedlo Rovná hora. Očakáva sa, že všetky asfaltovacie práce budú ukončené už vo štvrtok 5. septembra popoludní, čo znamená, že čoskoro bude tento frekventovaný úsek prístupný v plnej kvalite. Erika Jurinová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, o tom informovala na sociálnej sieti.

Oprava ciest aj mostov

Investícia do tejto modernizácie dosiahla sumu 248-tisíc eur, pričom bola starostlivo naplánovaná tak, aby minimálne narušila plynulosť dopravy.

458173284_1102023704618436_754865811954716755_n.jpg Zdroj: Facebook/Erika Jurinová

Okrem nového povrchu ciest medzi Terchovou a Zázrivou, úspešne napredujú aj práce na opravách dvoch mostov v obciach Trstená a Ústie nad Priehradou. Ich dokončenie sa očakáva do konca roka, čo znamená ďalšie skvalitnenie infraštruktúry v regióne.

Vodiči sa môžu tešiť nielen na plynulejšiu jazdu po opravených cestách, ale aj na bezpečnejšie prechádzanie mostmi, ktoré budú po dokončení opráv plne funkčné.

„Ďakujem vám všetkým za trpezlivosť a podporu. Užívajte si bezpečné cesty a príjemné zážitky za volantom," dodala Jurinová v príspevku.


Súvisiaci článok
Martinská radnica zrušila miliónový tender na asfaltovanie poškodených ciest
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť