Pondelok 16. 09. 2024 21:16:58 | Meniny má Ľudmila

Martinská radnica zrušila miliónový tender na asfaltovanie poškodených ciest

Martinská radnica zrušila verejné obstarávanie na asfaltovanie poškodených ciest a chodníkov na území mesta za jeden milión eur.

TASR|4. september 2024|12:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Kiss and ride: Žilinská samospráva vyčlenila pri základných školách nové parkovacie miesta pre rodičov
Čítajte viac >

Podľa zverejnených materiálov vo Vestníku verejného obstarávania je dôvodom nízky počet predložených ponúk. Radnica zároveň avizuje zopakovanie tendra v najbližšom čase rovnakým postupom.

Samospráva vyhlásila verejné obstarávanie koncom júna. „Práce na oprave a rekonštrukcii poškodenej komunikácie budú realizované na základe výzvy objednávateľa, s uvedením konkrétneho miesta, rozsahu a termínu plnenia. Ide najmä o opravy a rekonštrukcie chodníkov a ciest v menších častiach od 50 do 5-tisíc metrov štvorcových, pričom predmet plnenia sa bude vykonávať maximálne do výšky milión eur," konkretizovala zákazku radnica vo Vestníku verejného obstarávania.

602.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súťažné ponuky v stanovenom termíne doručili dve stavebné spoločnosti, pričom firma Strabag ponúkla za opravu jedného metra štvorcového sumu 16,99 eura a firma Swietelsky-Slovakia sumu 21,87 eura. Verejný obstarávateľ síce najprv v pondelok 19. augusta vo Vestníku verejného obstarávania zverejnil informáciu o úspešnom uchádzačovi, ale o osem dní neskôr celú súťaž zrušil. „Verejný obstarávateľ zrušil predmetné verejné obstarávanie z dôvodu, že v ňom boli predložené iba dve ponuky, čím nebol vytvorený dostatočný súťažný priestor," zdôvodnila radnica svoje rozhodnutie.


Súvisiaci článok
VIDEO: Výstavba R3 Tvrdošín - Nižná nad Oravou pokračuje. Pozrite si nové zábery
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť