Pondelok 16. 09. 2024 02:25:35 | Meniny má Ľudmila

Zväz ľadového hokeja sprísňuje pravidlá. Bezpečnosť je prvoradá, chrániče krku sú odteraz povinnosťou

Ich nosenie bude pri hre na ľade nevyhnutnosťou a vek tu nebude hrať žiadnu rolu. Reč je o chráničoch krku v ľadovom hokeji. Slovenský zväz ľadového hokeja prichádza s bezpečnostnou zmenou pravidiel pri všetkých hrách, ktoré spadajú pod ich organizáciu a využívanie tohto bezpečnostného prvku už nebude záležitosťou voľby.

Michal Szentivanyi|4. september 2024|14:00:00

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Vlci ŽIlina (Daniel Stehlík) a TASR

Súvisiaci článok
Žochárom nepomohlo ani domáce prostredie: Prvý pohárový zápas si postrážili žilinskí Vlci
Čítajte viac >

Kompetentní o tom informovali cez portál hockeyslovakia.sk. Nosenie chrániča krku tak bude povinné od sezóny 2024/2025 vo všetkých súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja bez ohľadu na vek hráčov.

2023111103-hokej-ochrana-krk-01996778.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR

K úprave pravidiel došlo aj po tragických skúsenostiach

Medzinárodná hokejová federácia tiež upravila pravidlá v reakcii na úmrtie hráča v britskej súťaži. Dôvodom sú však aj iné život ohrozujúce situácie. Doteraz bola povinná ochrana krku vo všetkých súťažiach, ktoré sa riadia pravidlami Medzinárodnej hokejovej federácie, no bolo tu vekové obmedzenie.

Od sezóny 2024/2025 však už bude táto povinnosť platná pre všetkých hráčov v slovenských seniorských súťažiach. Ide o také ligy ako Tipos Extraliga, TIPOS Slovenská hokejová liga a Slovenská ženská hokejová liga. V prípade 2. Slovenskej hokejovej ligy od stredy 1. januára 2025, čo schválili aj ligové rady jednotlivých súťaží.

„Sme radi, že slovenské kluby pristúpili k tejto zmene zodpovedne a proaktívne zavádzali nosenie chráničov krku už vlani. Od novej sezóny bude síce nosenie chrániča krku povinnosťou, ale po komunikácii v rámci Ligových rád sme dostali informáciu, že kluby s týmto krokom nemajú problém. Verím, že aj hráči si na túto povinnosť rýchlo zvyknú, keďže prínos v podobe ochrany zdravia a zvýšenia bezpečnosti je nevyčísliteľný,“ povedal manažér Športového oddelenia Slovenského zväzu ľadového hokeja Rastislav Konečný.


Súvisiaci článok
JOJ Šport Slovenský pohár klope na dvere. Vlci Žilina pozývajú k úvodným stretnutiam s Topoľčanmi a Púchovom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť