Pondelok 16. 09. 2024 21:04:12 | Meniny má Ľudmila

Hrozba bombového útoku sa nepotvrdila: Polícia preverovala e-mailové vyhrážky na školách (AKTUALIZOVANÉ)

Viacerým slovenským školám prišiel v stredu 4. augusta výhražný e-mail o „zamínovaní". Polícia prijíma v spolupráci s dotknutými školami potrebné opatrenia.

TASR|4. september 2024|09:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com a TASR/Lukáš Grinaj

Súvisiaci článok
Do žilinských mestských základných škôl nastúpilo 756 prvákov
Čítajte viac >

Aktualizované 4. septembra o 14:06 hodine:

Tlačová agentúra Slovenskej republiky na základe policajných záverov skonštatovala, že bombová hrozba sa na školách nepotvrdila. Kontroly prebiehali na viacerých školských zariadeniach po Slovensku.

V danej veci je vedené trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

„Aktívne komunikujeme s ministerstvom školstva a intenzívne spolupracujeme aj s ďalšími bezpečnostnými zložkami štátu a partnermi v zahraničí vrátane českých kolegov," uviedla polícia.

Rodičov aj personál škôl ubezpečila, že na podobné situácie sú pripravení, s tým, že postupujú podľa štandardných operačných postupov, podobne postupujú aj jednotlivé školy.

11011.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

„Naším spoločným cieľom je predovšetkým bezpečnosť detí v školách, ale aj čo najmenší zásah do vyučovacieho procesu. Preto k jednotlivým bezpečnostným opatreniam pristupujeme v každej škole individuálne," doplnila polícia.

Prípadom sa zaoberá úrad boja proti organizovanej kriminalite. Páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až do výšky 25 rokov, prípadne výnimočný trest na doživotie.


Súvisiaci článok
Nový školský rok otvorili aj v žilinskej nemocnici. Hospitalizované deti čakajú viaceré novinky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť