Nedeľa 15. 09. 2024 11:45:25 | Meniny má Jolana

Krajská polícia bojuje proti alkoholizmu u mladistvých: Výsledky poslednej akcie sú žalostné

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline nedávno uskutočnilo celokrajskú akciu „alkohol a mládež“, zameranú na ochranu mládeže pred alkoholizmom. Počas akcie bolo skontrolovaných 378 mladistvých, z ktorých 16 malo pozitívny výsledok na prítomnosť alkoholu.

Juliana Krčulová|3. september 2024|14:00:16

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Alkohol opäť úradoval: Policajti v Žilinskom kraji odhalili 29 opitých motoristov
Čítajte viac >

Polícia skontrolovala 378 mladistvých v rámci celokrajskej akcie

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline uskutočnilo v pondelok 2. septembra celokrajskú akciu s názvom „alkohol a mládež“ zameranú na ochranu mládeže pred alkoholizmom.

Cieľom akcie bolo podľa slov krajskej policajnej hovorkyne, Zuzany Šefčíkovej, zabezpečiť dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov. Podľa zverejnených informácií sa dychovej skúške podrobilo 378 mladistvých, pričom 16 z nich malo pozitívny výsledok.

„Všetky zistené prípady budú oznámené príslušnému odboru sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a súčasne budú postúpené na príslušný obecný resp. mestský úrad v mieste trvalého bydliska mladistvého. Policajti uložili 4 blokové pokuty obsluhe a osobám, ktoré podali alebo umožnili požitie alkoholických nápojov osobe mladšej ako 18 rokov,“ konkretizovala Šefčíková s tým, že krajské riaditeľstvo v Žiline bude aj naďalej nepravidelne vykonávať podobné akcie.


Súvisiaci článok
Desivé detaily nočnej nehody na Kysuciach. 18-ročný vodič spôsobil kolíziu, pri ktorej zahynul starší muž (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť