Pondelok 16. 09. 2024 19:06:55 | Meniny má Ľudmila

Nový školský rok otvorili aj v žilinskej nemocnici. Hospitalizované deti čakajú viaceré novinky

V Základnej škole s materskou školou pri zdravotníckom zariadení Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina otvorili v utorok 3. septembra nový školský rok. Malých pacientov čakajú viaceré novinky aj pokračovanie úspešného projektu v spolupráci s krajskou knižnicou.

Radka Kostánová|3. september 2024|16:00:17

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Po takmer 50 rokoch služby sa žilinská nemocnica lúči s obľúbenou sestrou
Čítajte viac >

Nový školský rok aj v nemocnici

Hospitalizácia dieťaťa v nemocnici môže byť aj príjemný zážitok. S týmto heslom otvorili nový školský rok v žilinskom nemocničnom zariadení. Zuzana Fialová, hovorkyňa nemocnice, informovala o otvorení v tlačovej správe. Pre deti nechcú strach a stres, ale nové vedomosti a skúsenosti.

Pobyt v nemocnici je pre deti obzvlášť citlivým obdobím a je pre nás nesmierne dôležité, aby sa cítili komfortne a aby mali zároveň prístup k vzdelaniu aj počas hospitalizácie. Táto možnosť im pomáha udržať kontakt s každodenným životom a prináša pocit stability v náročných chvíľach. Všetkým detským pacientom prajem veľa šťastia v novom školskom roku, ale najmä pevné zdravie, aby sa čo najskôr mohli vrátiť domov a do svojich tried,“ uviedol riaditeľ žilinskej nemocnice Juraj Kacian.

Novinky, ktorým sa deti potešia

Špeciálna pedagogička Základnej školy s materskou školou pri zdravotníckom zariadení Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Adriana Puchoňová, priblížila, že nový školský rok začali deti hravou formou. Pokračujú aj v projekte knižných stretnutí.

FNsP ZA_Detských pacientov čakajú tento rok viaceré novinky.JPG Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Jednou z noviniek v školskom roku 2024/2025 je príchod novej učiteľky Kristíny Chudobovej, ktorá sa bude venovať deťom v materskej škole. „Detskí pacienti budú môcť rozvíjať praktické zručnosti, pričom sa im budeme snažiť poskytnúť čo najviac podpory pre návrat do školského a rodinného prostredia. Dôležité je tiež posilňovanie duševného zdravia, ktorému sa budeme venovať práve počas jesene prostredníctvom tvorivých aktivít,“ skonštatovala Kristína Chudobová.

458187593_924286666410230_4094005143960490196_n.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Deti budú využívať aj program SmartBooks, ktorý pomôže žiakom v efektívnom učení. V rámci vzdelávacích aktivít sa deti zase zapoja do viacerých projektov, vrátane obľúbenej výmeny záložiek do kníh, ktorá spája školy z rôznych regiónov. Pokračovať bude aj environmentálna výchova.

Novou aktivitou budú tiež Ranné kruhy. Cieľom aktivity bude odbúranie stresu či napätia pred vyučovaním a podpora duševného zdravia.

„Veríme, že tento školský rok bude pre našich žiakov obohacujúci a že im naše aktivity pomôžu prekonať náročné obdobie hospitalizácie. Chcela by som zároveň vyjadriť veľké poďakovanie všetkým, ktorí podporujú našu školu. Tento rok sme získali finančný príspevok vo výške takmer 400 eur, ktorý bude využitý na ďalšie zlepšovanie podmienok pre našich malých pacientov,“ dodala špeciálna pedagogička Adriana Puchoňová.

458261616_924286659743564_4639777392721494072_n.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina


Súvisiaci článok
Veľký prehľad prázdnin v novom školskom roku. Viete, kedy začínajú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť