Pondelok 16. 09. 2024 09:14:11 | Meniny má Ľudmila

Po takmer 50 rokoch služby sa žilinská nemocnica lúči s obľúbenou sestrou

Po neuveriteľných 49 rokoch obetavej práce na psychiatrickom oddelení sa Lydka Gašpieriková, jedna z najuznávanejších sestier žilinskej nemocnice, rozhodla odísť do zaslúženého dôchodku.

Monika Bieliková|2. september 2024|08:00:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Žilinská poliklinika oslavuje 50 rokov: Vstupná brána nemocnice sa už polstoročie nepretržite stará o pacientov
Čítajte viac >

Jej oddanosť, profesionalita a ľudský prístup zanechali nezmazateľnú stopu nielen v nemocnici, ale aj v srdciach tisícov pacientov, ktorým pomohla. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina o odchode významnej sestričky informovala na sociálnej sieti.

Dojímavá rozlúčka

Na psychiatrii žilinskej nemocnice sa rozlúčili so vzácnym človekom. Lydka Gašpieriková, ktorá obetovala takmer polstoročie milovanej nemocnici, odišla do dôchodku po 49 rokoch nepretržitej služby. Zdravotná sestra, ktorá svojou starostlivosťou a empatiou pomohla nespočetnému množstvu pacientov, dostala symbolickú kytičku a slová vďaky.

Pomáhala zlepšovať psychiatrické oddelenie

Lydka začala svoju kariéru ihneď po ukončení Strednej zdravotníckej školy v Žiline a postupne sa stala nielen oporou svojich pacientov, ale aj celého nemocničného kolektívu. V roku 2004 úspešne dokončila vyššie odborné vzdelanie ako diplomovaná psychiatrická sestra a významne sa podieľala na rozvoji psychoterapie na oddelení.

457774313_922090439963186_5569655390289761332_n.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Jej pôsobenie však nebolo len o odbornosti. Pre svojich kolegov bola vzorom pokojného vystupovania, rozvahy a nevyčerpateľnej empatie. Svojou pozitívnou energiou a schopnosťou zvládať náročné situácie si získala rešpekt nielen od mladších kolegov, ale aj od všetkých pacientov, ktorí v nej našli úprimnú oporu v ťažkých chvíľach.

Neprestala sa vzdelávať

Za roky svojej praxe sa Lydka zaslúžila o zavedenie nových terapeutických postupov a budovanie špecifického prístupu k pacientom. Okrem praktických zručností sa neúnavne vzdelávala, absolvovala viaceré psychoterapeutické kurzy a často pracovala v spolupráci so psychológmi.

„Lydkina pozitívna energia a empatia bola a zostáva vzorom aj pre mladšie kolegyne a kolegov. Hoci nám bude veľmi chýbať, zo srdca jej želáme krásny dôchodok, ktorý si za celoživotnú obetavú prácu a prínos pre pacientov i nemocnicu zaslúži,“ vyjadrila pocity nemocnica.


Súvisiaci článok
V žilinskej nemocnici otvorili novú sonografickú ambulanciu pre pacientky. Pomôže zefektívniť diagnostiku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť